Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη λόγω Πρωτοχρονιάς υπό τη σκιά του «Ρέινα»

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη λόγω Πρωτοχρονιάς υπό τη σκιά του «Ρέινα»

Η Τουρκία θα υπερδιπλασιάσει σε 37.000 τους αστυνομικούς που θα βρίσκονται σε υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη και θα απαγορεύσει τους δημόσιους εορτασμούς σε σημαντικές περιφέρειες κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για λόγους ασφαλείας, έναν χρόνο αφότου ένοπλος σκότωσε 39 ανθρώπους σε νυκτερινό κέντρο, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η αστυνομία έχει επίσης θέσει υπό κράτηση δεκάδες ανθρώπους ως υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, αν και οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πριν από έναν χρόνο, ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου πυροβόλησε και σκότωσε Τούρκους και επισκέπτες από αραβικές χώρες, την Ινδία και τον Καναδά στο πολυτελές νυκτερινό κέντρο Ρέινα.

Έναν χρόνο μετά, 37.000 αστυνομικοί και περίπου 4.000 χωροφύλακες θα βρίσκονται σε υπηρεσία την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν — υπερδιπλάσιοι σε σύγκριση με την συνήθη ανάπτυξη της αστυνομίας.

«Σχεδόν όλες οι ομάδες μας θα βρίσκονται σε υπηρεσία. Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι πολίτες μας να γιορτάσουν ευτυχισμένα και ειρηνικά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε.

Οι αρχές είτε απαγόρευσαν είτε ματαίωσαν για λόγους ασφαλείας δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις κεντρικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης Μπέιογλου, Σίσλι και Μπεσίκτας, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοτικές αρχές της Σίσλι ανακοίνωσαν πως ματαίωσαν μια τετραήμερη εκδήλωση που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα αφού ο τοπικός κυβερνήτης ζήτησε να μειωθεί η διάρκειά της για λόγους ασφαλείας. Το δημοτικό συμβούλιο της Μπεσίκτας αρνήθηκε να δώσει άδεια για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης, ανέφερε η εφημερίδα Haberturk

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ασφάλεια έχει ενισχυθεί και στην πλατεία Ταξίμ.

«Τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά θα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Οι συγκεντρώσεις δεν θα επιτραπούν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μπέιογλου Ισμαήλ Κιλίτς.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο. Αυτόν τον μήνα άρχισε η δίκη υπόπτων για την επίθεση στο Ρέινα.

Η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση 38 ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους είναι σύροι πολίτες, ως ύποπτους για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική επαρχίας της Προύσας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σε επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη σ’ όλη την Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έξι ξένους υπηκόους με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, για τους οποίους πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter