«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα μετά το φιάσκο – Στο μικροσκόπιο το ΑΤ Κορωπίου και η μη τήρηση περιοριστικών όρων

«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα μετά το φιάσκο – Στο μικροσκόπιο το ΑΤ Κορωπίου και η μη τήρηση περιοριστικών όρων

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελία εφετών προς την εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας προκειμένου να ελεγχθούν οι ποινικές ευθύνες των οργάνων του Αστυνομικού Τμήματος Κορωπίου που δεν είχαν ενημερώσει πως ο 23χρονος, προφυλακισμένος πλέον, «Δράκος» των Εξαρχείων δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για άλλη υπόθεση.

Αναλυτικά η εισαγγελική έρευνα

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, κατόπιν αποφυλακίσεως κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού, λόγω συμπληρώσεως ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης διευκρινίζουμε ότι: Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά για την αναφερόμενη πράξη και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (δωδεκάμηνο). Με το ίδιο βούλευμα τέθησαν στον κατηγορούμενο οι εξής περιοριστικοί όροι: α) της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή Μαλακάσας και β) της υποχρέωσης εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του την 1η, 10ηκαι 20ηημέρα εκάστου μηνός τασσομένης.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, όπου όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο.

Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter