Δραματική δήλωση Καπραβέλου για κορονοϊό: Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα έφεραν ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα (Video)

Δραματική δήλωση Καπραβέλου για κορονοϊό: Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα έφεραν ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα (Video)

«Ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα» έφεραν τα «ακραία χαλαρωτικά μέτρα» κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, ενώ όπως τόνισε κακώς καταργήθηκαν οι μάσκες.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καπρεβέλος, μίλησε στην ΕΡΤ, για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που φέρνει η διασπορά των παραλλαγών της Όμικρον και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Μας εξέπληξε το ότι ήρθε νωρίτερα η αύξηση, ωστόσο δεν “πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα”. Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έχουμε ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτική μορφή των υπόλοιπων κυμάτων, αλλά και τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν το πολύ μεγάλο κόστος, βάρος αυτών των συνεπειών της πανδημίας».

«Ευτυχώς αυτές οι παραλλαγές δεν δίνουν τις εκρηκτικές μορφές που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν, η τέταρτη δόση δεν έχει γίνει από πολλούς» συμπλήρωσε ο ειδικός.

 

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός -όσον αφορά την επιστημονική ανάλυση- ότι η έκθεση του ΕΟΔΥ είναι σε εβδομαδιαία βάση, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν οι επιστήμονες τα στοιχεία για να γνωρίζουν πως εξελίσσεται η πορεία της πανδημίας. Επίσης, όπως τόνισε, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην πληροφόρηση του κόσμου. «Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τη συμβαίνει, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, φαίνονται στοιχεία μιας εβδομάδας πριν (…) Απόλυτα σκόπιμο να υπήρχε η ενημέρωση σε καθημερινή βάση» τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε ότι πρέπει να αναμένουμε πλέον μια αποκλιμάκωση.

 

Μυστικά & Documento

20/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter