Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Η Ρωσία ήθελε νέο Τσερνόμπιλ (Video)

Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Η Ρωσία ήθελε νέο Τσερνόμπιλ (Video)

Δραματικά μηνύματα στέλνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη ρωσική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, όπου εκδηλώθηκε φωτιά μετά από ρωσικά πυρά.

Κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία» και υποστήριξε πως ήθελε να «επαναληφθεί» η καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, εκεί όπου τον Απρίλιο του 1986 εκτυλίχθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία.

«Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει τώρα. Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης καίγεται. Αυτή τη στιγμή, τα ρωσικά τανκς πυροβολούν πυρηνικές μονάδες. Πρόκειται για δεξαμενές εξοπλισμένες με θερμικές συσκευές απεικόνισης. Δηλαδή ξέρουν πού πυροβολούν, έχουν προετοιμαστεί για αυτό!» τονίζει σε νέο του μήνυμα στα Social Media ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακόμα, τονίζει: «Προειδοποιούμε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας, δεν άνοιξε ποτέ πυρ εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό το κράτος τρομοκράτης καταφεύγει τώρα στην πυρηνική τρομοκρατία»,

«Η Ουκρανία μετράει 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Αν εκραγεί κάποιος, θα είναι το τέλος των πάντων. Το τέλος της Ευρώπης. Θα πρέπει να εκκενωθεί η Ευρώπη», αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μόνο το να αναλάβει άμεσα δράση η Ευρώπη θα μπορέσει να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα. Πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος η Ευρώπη να πεθάνει εξαιτίας πυρηνικής καταστροφής», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter