Δραματικοί τόνοι Σκυλακάκη εν αντίθεσει με τον καθησυχαστικό Μητσοτάκη

Δραματικοί τόνοι Σκυλακάκη εν αντίθεσει με τον καθησυχαστικό Μητσοτάκη

«Έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες» ανέφερε στη Βουλή ο αν. υπουργός Υγείας ενώ ο πρωθυπουργός κατά την ανακοίνωση του δεύτερου καθολικού lockdown παρουσιαζόταν καθησυχαστικός για την ευστάθεια της ελληνικής οικονομίας.

Σε αντιδιαστολή με την βεβαιότητα που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία της οικονομίας με βάση το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως «έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες και οικονομικά και υγειονομικά».

Ο αν. υπουργός κατέστησε σαφές ότι, πλέον, επικρατέστερο είναι το δυσμενές σενάριο που είχε αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021. Μάλιστα, έσπευσε να επισημάνει ότι «είναι ώρα σύνεσης, δεν είναι ώρα σπατάλης», καθώς «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα».

«Αν ακολουθήσουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης θα μπούμε σε περιπέτειες», ήταν η κριτική που άσκησε, θυμίζοντας εν πολλοίς τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τα «πεταμένα λεφτά» της επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Παρά τους δραματικούς τόνους και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις, ο κ. Σκυλακάκης προέβλεψε ότι υπάρχουν «συντριπτικές πιθανότητες» για ανάκαμψη στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. «Υπάρχουν ενδείξεις» ισχυρίστηκε, κρίνοντας σκόπιμο να επαναλάβει την αναβάθμιση της οικονομίας από τη Moody’s, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα που επιφέρει πλήρη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter