«Δραπετεύει» ο Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης Τσίπρα για τα Μέσα Μεταφοράς

«Δραπετεύει» ο Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης Τσίπρα για τα Μέσα Μεταφοράς

Παρέλκει για τη ΝΔ η απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά τις ανακοινώσεις πρωθυπουργού για την επιβολή νέου lockdown.

«Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του lock down που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κύριος Τσίπρας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, ανακοινώνοντας επί της ουσίας την αναβολή της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης.

Δείτε επίσης: Καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Επανέρχονται τα SMS – Ποια σχολεία μένουν ανοιχτά (Video)

Ενώ η κοινωνία αναζητά απαντήσεις για τα αίτια της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων και της νέας γενικής καραντίνας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πηγές της κυβερνητικής πλειοψηφίας γνωστοποιούν την αναβολή της «ώρας του πρωθυπουργού» την Παρασκευή, η οποία αφορούσε την απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης: Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς

«Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται, θέλοντας να αποφύγει τη συζήτηση για τις κυβερνητικές ευθύνες που προκύπτουν από τις επικίνδυνες εικόνες στα Μέσα Μεταφοράς αλλά και την απουσία στήριξης του ΕΣΥ», είναι η πρώτη αντίδραση από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Υπεκφυγή και εμπαιγμός»

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση η οποία αποτελεί νίκη της δημοσιογραφίας καθώς κατοχυρώνει απόλυτα το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και δη για θέματα δημοσίου συμφέροντος εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την Ελλάδα και την περίπτωση του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για τον χαρακτηρισμό «νεοναζί» που είχε αποδώσει σε γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης.

Η αντίδραση Τσίπρα

Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως η δημοκρατία δεν θα μπει σε καραντίνα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown.

Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα.

Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη.

Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα.

Γι’ αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή, θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10158975863703054

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter