Δριμύτατη επίθεση της ΠΟΜΙΔΑ στην κυβέρνηση για το μέτρο της έκπτωσης φόρου για ανακαίνιση ακινήτων

Δριμύτατη επίθεση της ΠΟΜΙΔΑ στην κυβέρνηση για το μέτρο της έκπτωσης φόρου για ανακαίνιση ακινήτων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Χρήστο Σταϊκούρα, εξαπολύει η ΠΟΜΙΔΑ με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ, το μέτροτ ης έκπτωσης από φόρους του 40% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων της χώρας, οδηγείται προς πλήρες «κάψιμο» καθώς περιορίζεται σε απλή εφάπαξ έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.

Αναφέρουν δε πως η ρύθμιση αυτή όχι μόνον δεν θα αποτελέσει το παραμικρό κίνητρο για την έκδοση νόμιμων φορολογικών παραστατικών, όπως προκύπτει από τους συνημμένους πίνακες, αλλά αντίθετα θα αναγκάσει το Υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει και χρήματα σε όσους θα εξέδιδαν ούτως ή άλλως παραστατικά αγοράς οικοδομικών υλικών κλπ.

Αυτό σε αντίθεση με τις ρητές εξαγγελίες της κυβέρνησης, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, το σαφέστατο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την πρόσφατη δημόσια διαβεβαίωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι η έκπτωση θα είναι από το φόρο και θα μπορεί να αποσβεστεί σε τρία οικονομικά έτη.

Η ΠΟΜΙΔΑ τόνισε αναλυτικά τα παραπάνω σε επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα, το κείμενο της οποίας ακολουθεί.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/10/08/5d9c71c3825e6315865a7192.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter