Δρίτσας: Κατάντια να λείπουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο στάδιο των πορισματικών καταθέσεων

Δρίτσας: Κατάντια να λείπουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο στάδιο των πορισματικών καταθέσεων

Την άποψη πως ο μόνος τρόπος για να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο Novartis είναι μέσω της τακτικής δικαιοσύνης επανέλαβε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας, εξηγώντας παράλληλα και το σκεπτικό με το οποίο ζητήθηκε παράταση για την κατάθεση του πορίσματος.

«Θλίβομαι και εξοργίζομαι και απορρίπτω κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Επιτροπή ενεπλάκη με χαρακτηριστικά σκευωρίας, όπως κάποιοι ισχυρίζονται» είπε, επιστρέφοντας τα πυρά που δέχτηκε από ΝΔ – ΔΗΣΥ. Χαρακτήρισε κατάντια την απουσία μελών της Επιτροπής όταν αυτή βρίσκεται στο στάδιο των πορισματικών καταθέσεων, ενώ διερωτήθηκε: «Φαντάζεστε ανακριτής να φεύγει από την ανακριτική του δουλειά;».

Ως προς το θέμα της 48ωρης παράτασης, απαντώντας στις εγκλήσεις ΝΔ – ΔΗΣΥ, υποστήριξε πως και η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δεν έχουν καταθέσει τα πορίσματά τους. Aναφορικά με το μη κατατεθέν πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως το γεγονός αυτό προέκυψε εξαιτίας του ότι έπρεπε να γίνουν οι απαιτούμενες λεκτικές διορθώσεις, αποκλείοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως πρόκειται για πολιτικάντικο τέχνασμα.

Κλείνοντας, επαίνεσε το έργο των μελών της πλειοψηφίας στην Προανακριτική και αποκάλεσε «τίμιο» το πόρισμα της και όχι «προπαγανδιστικό», αφού εμπεριέχει τις επιστημονικές παραδοχές μεταξύ άλλων των κ.κ. Βενιζέλου και Φορτσάκη που υποστήριζαν στο παρελθόν ότι τα υπουργικά καθήκοντα είναι πολύ στενά και δεν δύναται να ενταχθεί στο πλαίσιό τους η δωροδοκία/δωροληψία. «Δεν έχει υπάρξει άλλη Προανακριτική επιτροπή που να έχει εργαστεί με τόσο μεγάλη ευθύνη» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter