Δρομείς και Άνοιξη: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εποχικές αλλεργίες

Δρομείς και Άνοιξη: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εποχικές αλλεργίες

Γράφει ο William O. Roberts, MD

Την Άνοιξη την λατρεύουμε. Είναι το σημάδι ότι το καλοκαίρι έρχεται. Έχει και ίδια τις ομορφιές της. Αλλά για τους δρομείς, είναι μια εποχή τουλάχιστον περίεργη.

Το γεγονός ότι η διάρκεια της ημέρας  μεγαλώνει αλλά και το ότι έχουμε ηπιότερες θερμοκρασίες είναι τα εποχιακά προνόμια για τους δρομείς, σε αντίθεση με τα επίπεδα της γύρης των λουλουδιών.

Η Claire με ρωτά: Υποφέρω από εποχιακές αλλεργίες. Άκουσα πως τα επίπεδα της γύρης την Άνοιξη θα είναι αρκετά υψηλά στην περιοχή μου. Κάποια συμβουλή για το πώς θα το αντιμετωπίσω; Προτιμώ να τρέχω έξω και όχι μέσα σε κάποιον διάδρομο.

Απάντηση: Η Άνοιξη έχει φτάσει και τα φυτά αρχίζουν να μεγαλώνουν και να ανθίζουν. Για αρκετούς από εσάς, αυτή η εποχή του έτους συνεπάγεται αυξημένα επίπεδα γύρης και εποχιακές αλλεργίες. Ο κύκλος της εποχιακής αλλεργικής ρινίτιδας και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με αλλεργίες είναι αρκετά προβλέψιμος, αλλά η ημερομηνία διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία σας σε σχέση με την καλλιεργητική περίοδο.

Ο ανοιξιάτικος καιρός βοηθά στην ανάπτυξη των δένδρων, των λουλουδιών, του γρασιδιού, αλλά και της γύρης που υπάρχει σε καθένα από αυτά. Οι αλλεργίες στην γύρη των δένδρων είναι από τις πρώτες που εμφανίζονται την Άνοιξη, ακολουθούνται από τους ανθισμένους θάμνους, και τελευταίες έρχονται οι αλλεργίες στην γύρη του γρασιδιού.

Υπάρχει ένα διάλλειμα στις αρχές του καλοκαιριού μέχρι το αγριόχορτο και τα υπόλοιπα φυτά να αναλάβουν δράση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη. Το τελευταίο μέρος του κύκλου αυτού συμβαίνει όταν το σπίτι κλείνει λόγω Χειμώνα και η σκόνη και τα ακάρεα δημιουργούν προβλήματα σε όσους έχουν αλλεργίες.

Αν γνωρίζετε ποια εποχή έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα σε αλλεργίες αλλά και το πώς αντιδράτε σε αυτές, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε φάρμακα όπως το ενδορινικό σπρέι Flonase ή κάποιο αντισταμινικό όπως η φεξοφεναδίνη, η λοραταδίνη και η σετιριζίνη καθημερινά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αν έχετε φαγούρα και δακρυσμένα μάτια οι αντισταμινικές οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να δώσουν λύση.

Παρακολουθήστε τα επίπεδα της γύρης και τα συμπτώματα που σας προκαλεί. Προσπαθήστε να πάρετε κάποια αγωγή πριν η Άνοιξη μπει για τα καλά. Οι αλλεργίες στην γύρη σχετίζονται συχνά με το άσθμα και αν βρίσκεστε σε αυτή την κατηγορία, κάντε μια επίσκεψη στον γιατρό σας για να βεβαιώσετε πως είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε την Άνοιξη.

Αν έχετε συριγμό πριν ή μετά την άσκηση, επισκεφθείτε τον γιατρό σας για εξέταση. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με τις διάφορες αγωγές, απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο.

Συνήθως οι αλλεργίες είναι σε έξαρση τις πρωϊνες ώρες και φτάνουν στην κορύφωση στα μέσα της ημέρας. Πολλές από τις εφαρμογές για τον καιρό μετρούν τα επίπεδα της γύρης. Οι ξηρές ημέρες αλλά και εκείνες με ισχυρούς ανέμους είναι χειρότερες από τις βροχερές. Αν ο μετρήσεις είναι πολύ υψηλές για εσάς, ίσως θα πρέπει να μείνετε σπίτι ή να τρέξετε πιο αργά ώστε να μειώσετε το σύνολο της γύρης που θα εισπνεύσετε.

Επειδή έχω προσωπική εμπειρία με τις αλλεργίες στην γύρη, καταλαβαίνω το πρόβλημά σας και ελπίζω να βοήθησα με τις συμβουλές μου.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter