ΔΣΑ: Άμεση παρέμβαση για την δικηγορική εταιρεία που προωθούσε μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια»

ΔΣΑ: Άμεση παρέμβαση για την δικηγορική εταιρεία που προωθούσε μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια»

Τηνν άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης της δικηγορικής εταιρίας που φέρεται να προωθούσε μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια» σε ενδιαφερόμενους εργοδότες, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, να εξεταστεί η ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων από δικηγόρους και την κίνηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δικηγόρων πειθαρχικής διαδικασίας.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Σε συνέχεια των καταγγελιών και δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η δικηγορική εταιρία με τον διακριτικό τίτλο BCLA φέρεται να προωθούσε μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια» σε ενδιαφερόμενους εργοδότες, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε την άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, προκειμένου να εξεταστεί η ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων από δικηγόρους και την κίνηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δικηγόρων πειθαρχικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει «φτηνά εργατικά χέρια» από το εξωτερικό.

Η Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η δικηγορική εταιρεία BCLA υπόσχεται σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις να φέρει μετανάστες ως φτηνό εργατικό προσωπικό.

Μάλιστα, διαφημίζει λύσεις για μειωμένο μισθολογικό κόστος με μετανάστες σε τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους στη χώρα ώστε να εργάζονται νόμιμα και έχει στείλει σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter