ΔΣΑ: Νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος Κούγια για δηλώσεις κατά διεμφυλικών

ΔΣΑ: Νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος Κούγια για δηλώσεις κατά διεμφυλικών

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, κατόπιν αναφοράς σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του πρωτόδικα καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημ. Λιγνάδη, του οποίου ο κ. Κούγιας είναι συνήγορος υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται πως το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών είχε καταγγείλει Αλέξη Κούγια για συνεχή κακοποιητικό, ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο, καθώς σε τηλεοπτική εκπομπή αναφερόμενος σε διεμφυλικό πρόσωπο που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων στη δίκη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, «επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό – τρανσφοβικό παραλήρημα τόσο κατά της μάρτυρος, όσο και γενικότερα κατά των τρανς ανθρώπων», όπως υποστήριζε σε παλαιότερη ανακοίνωσή του το σωματείο.

Διαβάστε επίσης: Στα βήματα Λοβέρδου ο Αλέξης Κούγιας: Διαπομπεύει με φωτογραφίες και ονόματα θύματα και μάρτυρες της υπόθεσης Λιγνάδη

Αξίζει να σημειωθεί πως η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου και έτσι ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τόσο σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου όσο και σε βάρος του Αλέξη Κούγια, με τους δυο τους να έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας κατά δικαίων και αδίκων για τις αντιδράσεις για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων προσώπων που έχουν καταγγείλει τον Λιγνάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter