ΔΣΑ: Πειθαρχική αναφορά σε βάρος δικαστή και αποχή από όλες τις δίκες που συμμετέχει

ΔΣΑ: Πειθαρχική αναφορά σε βάρος δικαστή και αποχή από όλες τις δίκες που συμμετέχει

Πειθαρχική αναφορά σε βάρος του πρωτοδίκη Αντωνίου Βόμβα αποφάσισε να υποβάλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά και όσα συνέβησαν σε βάρος του συμβούλου του ΔΣΑ, Ιωάννη Αβαρκιώτη, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα οι δικηγόροι αποφάσισαν να απέχουν από όλες τις δίκες που ο συγκεκριμένος Δικαστής συμμετέχει είτε σε μονομελή είτε σε πολυμελή σύνθεση, ενώ όπως υπογραμμίζουν τέτοιες συμπεριφορές είναι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του ΔΣΑ:

Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίασή του στις 16.3.2023 αποφάσισε τα εξής αναφορικά με την απαξιωτική και ονειδιστική συμπεριφορά του Πρωτοδίκη κ. Αντωνίου Βόμβα στις 13 και 14.3.2023 στο ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τόσο για το ζήτημα της αγνόησης της απόφασης της Ολομέλειας και του ΔΣ για αποχή των Δικηγόρων μετά την πρώτη διακοπή και την απομάκρυνση του συμβούλου του ΔΣΑ κ. Ιωάννη Αβαρκιώτη από την αίθουσα με τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης, όσο και για τη συνολική στάση και συμπεριφορά του συγκεκριμένου Δικαστή που αποτελεί προσβολή του δικηγορικού σώματος συλλήβδην:

(1)Την υποβολή πειθαρχικής αναφοράς κατά του συγκεκριμένου Δικαστή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης.

(2)Την αποχή των Δικηγόρων της Αθήνας από όλες τις δίκες που ο συγκεκριμένος Δικαστής συμμετέχει είτε σε μονομελή είτε σε πολυμελή σύνθεση

Ο ΔΣΑ δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές που δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό αλλά «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» της δίκαιης αγανάκτησής μας απέναντι σε πρακτικές συγκεκριμένων Δικαστών που δυστυχώς αντί να περιορίζονται ολοένα και αυξάνονται.-

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter