ΔΣΑ: Τα θέματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Βερβεσού – Αυγουλά

ΔΣΑ: Τα θέματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Βερβεσού – Αυγουλά

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣΑ  Δημήτρης Βερβεσός, με το μέλος του Δ.Σ. ΔΣΑ, τυφλό δικηγόρο και υπεύθυνο για θέματα Προσβασιμότητας του ΔΣΑ  Ευάγγελο Αυγουλά.

Στη συνάντηση που ήρθε ως συνέχεια της εντατικής δουλειάς σε θέματα ΑμεΑ που συντονίζουν οι δύο τους στο ΔΣΑ, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Με αφορμή τις επερχόμενες Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές:

  1. i) θα ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, για κάθε ανάπηρο δικηγόρο ο οποίος θα παραστεί ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα, να δοθεί η δυνατότητα αμειβόμενης απασχόλησης και δεύτερου Βοηθού – Γραμματέα.
  2. ii) θα ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προσβασιμότητα για τους ανάπηρους ψηφοφόρους τόσο προεκλογικά για την πληροφόρησή τους επί των υποψηφιοτήτων και των πολιτικών θέσεων των κομμάτων, όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος

. iii) να γίνει ρητή αναφορά, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στις οδηγίες προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους, για την αποδοχή και την ορθή συμπεριφορά, απέναντι σε τυφλούς χειριστές πιστοποιημένων σκύλων οδηγών, οι οποίοι θα προσέλθουν για στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. ./.

Επιπλέον:

-Δημιουργείται Πανελλαδικό Μητρώο Ανάπηρων Δικηγόρων, σε συνέχεια του Μητρώου ανάπηρων δικηγόρων που λειτουργεί στον ΔΣΑ, με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη των ανάπηρων συναδέλφων και την εξασφάλιση της συμμετοχής τους πανελλαδικά, στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης τους αφορά. Προς τούτο θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση από την Ολομέλεια των δικηγορικών Συλλόγων.

Στον ΔΣΑ θα έχουν προτεραιότητα πλέον ανάπηροι ασκούμενοι δικηγόροι, σε κάθε προκήρυξη θέσεων του Συλλόγου.

Θα ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των ανάπηρων πολιτών της χώρας για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά αίτησης και λήψης δωρεάν νομικής βοήθειας, με κάθε προσβάσιμο τρόπο, όπως δημιουργία ενημερωτικού video με υπότιτλους και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, εκτύπωση υλικού στη γραφή Braille και σε μεγαλογράμματη γραφή κ.α..-

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter