DW για τις πυρκαγιές στην Εύβοια: Η καταστροφή θα μπορούσε να αποφευχθεί – Ο κόσμος νιώθει προδομένος

DW για τις πυρκαγιές στην Εύβοια: Η καταστροφή θα μπορούσε να αποφευχθεί – Ο κόσμος νιώθει προδομένος

Στην ιστοσελίδα της γερμανικής υπηρεσίας της Deutsche Welle δημοσιεύεται ανταπόκριση του Φλόριαν Σμιτς (Florian Schmitz) με τίτλο «Ελλάδα: Εγκαταλελειμμένη στις φλόγες η Εύβοια» και υπότιτλο «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, πολλοί από τους κατοίκους είναι θυμωμένοι με την κυβέρνησή τους. Πιστεύουν ότι η καταστροφή θα μπορούσε να αποτραπεί», τονίζει ο ανταποκριτής του Deutsche Welle.

Ο δημοσιογράφος κάνει εκτενής αναφορά στις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας, ενώ στο ρεπορτάζ του μιλά και με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι νιώθουν προδομένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μία κάτοικος από τις Ροβιές αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νιώθω εγκαταλελειμμένη από την κυβέρνησή μας. Κατά την άποψή μου, η στρατηγική διαχείρισης κρίσεων που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ήταν μια απόλυτη καταστροφή. Το λάθος που έκαναν ήταν να εκκενώσουν απλά τα χωριά για να αποφύγουν τα θύματα», λέει. Δεν διέθεταν αρκετούς πόρους για να σβήσουν τις πυρκαγιές στην Εύβοια, καθώς το μεγαλύτερο βάρος, το είχαν ρίξει στην Αθήνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις ενός κατοίκου από το χωριό της Λίμνης. Ο Δημήτρης Γιαννακούλας, ιδιοκτήτης εστιατορίου, δεν πιστεύει πια ούτε μια λέξη που λέει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί γρήγορη, μη γραφειοκρατική αποζημίωση για τα θύματα, αλλά ο κ. Γιαννακούλας τα βλέπει όλα αυτά ως κούφια λόγια. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι», τονίζει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter