Δώνης: «θα ήθελα να δουλέψω στην Ευρώπη…»

Δώνης: «θα ήθελα να δουλέψω στην Ευρώπη…»

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Λαμίας πλασαρίστηκε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και ο προπονητής του Γιώργος Δώνης μίλησε για τους στόχους της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που απέρριψε από σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας. 

«Είναι πολύ σημαντικό στη δική μας ομάδα που εκπαιδεύεται και εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθεί να αναπτυχθεί σε πάρα πολλά μέτωπα, να βρίσκεται για πρώτη φορά στη σεζόν στην πρώτη εξάδα. Αυτό βοηθάει και στην ψυχολογία της ομάδας», δήλωσε στη Nova ο προπονητής του Τριφυλλιού, ο οποίος πρόσθεσε: «Είμαστε σε μια διαδικασία που θέλουμε να συνδυάζουμε και το σωστό ποδόσφαιρο και την καλή απόδοση και την ομοιογένεια μας, ώστε αυτό μετά να μεταφράζεται στο βαθμολογικό πίνακα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Σε κάποια ματς το καταφέραμε. Απέναντι στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, η απόδοση μας ήταν καλή και ήρθε το αποτέλεσμα. Σε κάποια παιχνίδια που ήμασταν πολύ καλοί, όπως με την ΑΕΛ, την Ξάνθη, τον Βόλο που είχαμε μεγάλη κυριαρχία, η απόδοση μας δεν μεταφράστηκε στο αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για την εντυπωσιακή παρουσία του 19χρονου Κολομβιανού επιθετικού Χουάν Χοσέ Περέα, ο κόουτς του Παναθηναϊκού είπε:

«Ο Περέα, όπως και ο Κονάν ήταν καθαρά επιλογές του προηγούμενου τεχνικού διευθυντή, του Νίκου Νταμπίζα. Από εκεί και πέρα, από τους επιθετικούς που είχαμε, έπρεπε να αξιολογήσουμε ποιοι μπορούν να συνεχίσουν και να είναι στο ρόστερ. O Χουάν μέσα σε αυτή τη διαδικασία της ανάπτυξης που συμβαίνει με όλους τους νέους παίκτες, είναι πολύ διψασμένος, προσπαθεί πάρα πολύ στην προπόνηση, είναι παιδί που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πράγματα που πρέπει να βελτιώσει για να μπορεί να σταθεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι ένας παίκτης πολύ ακατέργαστος, αλλά αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι και ανάλογα με τη βελτίωση που θα έχει, μπορεί να κάνει μια καλή καριέρα. Το σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα, είναι ότι παίρνει και δίνει πράγματα στην ομάδα».

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι η ανάπτυξη των νεαρών παικτών είναι η «κληρονομιά» που θα αφήσει στον Παναθηναϊκό, ο Δώνης απάντησε λέγοντας ότι «η δουλειά των προπονητών θα πρέπει να είναι αυτή. Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα που έχει η ομάδα που εργάζεσαι. Ακόμα και όταν υπάρχουν πολλά χρήματα, ακόμα και αν μια ομάδα είναι στα καλύτερα της, πρέπει οι προπονητές να μπουν στη διαδικασία να αναπτύξουν τους νέους ποδοσφαιριστές. Σε άλλες περιπτώσεις είναι πιο εύκολο, σε άλλες πιο δύσκολο. Το καθήκον των προπονητών είναι να μπορούμε να εξελίσσουμε νέους παίκτες και κάποια στιγμή να κάνουν καριέρα και να πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα στην πορεία τους. Το θεωρώ ως καθήκον μου και όχι ως κληρονομία».

Τέλος για την πρόταση που απέρριψε από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Έχω μεγαλώσει πλέον… Μπορεί ως προπονητής σε ηλικία 50 ετών να μην θεωρούμαι μεγάλος, όμως πίστευα ότι θα είχα καταφέρει κάποια πράγματα νωρίτερα και πιο νέος. Όταν θα φύγω κάποια στιγμή από τον Παναθηναϊκό, θα ήθελα να έχω μια ευρωπαϊκή δυνατότητα, ώστε να δουλέψω σε μια άλλη χώρα στην Ευρώπη. Στη Σαουδική Αραβία ήμουν στην Αλ Χιλάλ, η οποία τώρα έχει ως προπονητή τον Λουτσέσκου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα στην ασιατική ζώνη και όταν μένει ένας προπονητής εκεί σχεδόν ενάμιση χρόνο, είναι κατόρθωμα. Αν το δείτε, ανήκω στους μακροβιότερους και έκανα και καλό όνομα και έκανα και καλές σχέσεις και πάντα υπάρχουν αραβικές ομάδες που προσπαθούν με πρωταρχικό τρόπο τα χρήματα να με προσελκύσουν. Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Από τη στιγμή που δεν έφυγα το προηγούμενο Πάσχα, δύσκολα θα φύγω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter