Δωρεά από το… Ελληνικό για το υπουργείο Περιβάλλοντος

Δωρεά από το… Ελληνικό για το υπουργείο Περιβάλλοντος

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιλογή του υπουργείου Περιβάλλοντος να αποδεχθεί δωρεά εξοπλισμού γραφείου (σκάνερ κλπ) από την εταιρεία που εμπλέκεται με την επένδυση στο Ελληνικό. Η υπόθεση έχει «ξενίσει» ακόμα και γαλάζια στελέχη, τόσο για το αντικείμενο της χορηγίας όσο (και κυρίως) για τη σχέση που διαπερνά την εταιρεία-δωρήτρια και τον αποδέκτη- δημόσιο φορέα της δωρεάς. Οι συνειρμοί πάνε κι έρχονται…

Σύμφωνα με έγγραφο, που παρουσιάζει το Documento, το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε την αποδοχή δωρεάς ενός ολοκληρωμένου συστήματος σάρωσης – αντιγραφής και εκτύπωσης σχεδίων και χαρτών από την Εταιρεία LAMDA DEVELOPMENT. Σημειώνουμε ότι η εταιρεία διαχειρίζεται το σχέδιο για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού».

Στο έγγραφο της απόφασης (Α.Π.ΥΠΕΝ/ΓΔΟΥρωτ. /62498/956-30/06/2020) που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται ότι η Εταιρεία LAMDA DEVELOPMENT είχε στείλει αρχές Ιουνίου 2020 επιστολή (αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΥ.Γ./05-6-2020) γι αυτή τη δωρεά και λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Ιουνίου 2020 έγινε αποδεκτή. Το υπουργείο περιβάλλοντος αποφάσισε «την αποδοχή της δωρεάς ενός ολοκληρωμένου συστήματος σάρωσης, αντιγραφής και σχεδίασης τοπογραφικών σχεδίων και χαρτών μεγάλης κλίμακας (Α0) επισυνάπτονται αναλυτικές προδιαγραφές για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος». Σύμφωνα με την απόφαση το σύστημα θα περιλαμβάνει και το αντίστοιχο λογισμικό πρόγραμμα καθώς και αναλώσιμα υλικά για ένα έτος.

«Η συνολική αξία της δωρεάς θα ανέρχεται μέχρι του ποσού των 17.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι σε 21.080 ευρώ. Η δωρεά θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 του νόμου 4557/2018», σημειώνεται. Και η απόφαση καταλήγει: «Η σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών και η ανάδειξη του οικονομικού φορέα που θα αναλάβει την εκπλήρωση του αντικειμένου της δωρεάς θα πραγματοποιηθεί από τριμελή επιτροπή από υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/23/5f1987e7825e637dce4e3603.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter