Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά (Photos – Videos)

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά (Photos – Videos)

Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν τα συνδικάτα με απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 13:30 στα Προπύλαια. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι εν μέσω βροχής.

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», φώναξε το συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα.

«Δικαίωμα στη δουλειά. Δικαίωμα στη ζωή. Δικαιοσύνη παντού», έγραφε το πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, παρά το γεγονός πως η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία ολοκληρώθηκαν σε ειρηνικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης: Πρωτομαγιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς (Video)

 

Βίντεο: 902.gr

Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις και πορείες τίμησαν τους διαχρονικούς αγώνες της εργατικής τάξης με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Στις 10:30 συγκεντρώθηκαν έξω από το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ. Σε αυτήν συμμετείχε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στις 11 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Είναι ημέρα του απόδοσης τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να κατακτήσουν τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, που όσο κι αν θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι» τόνισε στην ομιλία του, στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανιδης και πρόσθεσε: «Είναι ημέρα απεργίας για το παρόν και το μέλλον. Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».

Πάτρα

Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησε η Πάτρα. Στις 10.30 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων και συνδικάτων έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και στη συνέχεια ακολούθησε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter