Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, σωματεία της ΕΥΔΑΠ, κόμματα, φορείς και οργανώσεις, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πλήθος κόσμους έχει συγκεντρωθεί κρατώντας πανό που γράφουν μεταξύ άλλων «το νερό είναι δημόσιο αγαθό», «δεν είναι για ξεπούλημα» και «η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει».

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ απο την “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ” Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Οι δρόμοι στην Λεωφόρο Αμαλίας και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έχουν κλείσει.

Στη συγκέντρωση κάλεσε η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, που στηρίζεται από 74 φορείς και οργανώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Το πολυνομοσχέδιο συνιστά κατάφωρη αντιδημοκρατική εκτροπή επειδή καταπατά τις αποφάσεις 1906/2014, 190 και 191/2022 της Ολομέλειας και 1886/2022 του Δ’ τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης είναι ενιαίος-αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν».

Επίσης, δεύτερη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη από το ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. με κεντρικό σύνθημα «Νερό, κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα».

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικοποίηση νερού: Δυναμικές κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter