Δυναμικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Zara στην Ισπανία – Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς

Δυναμικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Zara στην Ισπανία – Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς
Πηγή: Twitter

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη δεκάδες υπάλληλοι των καταστημάτων Zara στη Μαδρίτη, διεκδικόντας μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης, ενώ συνάδελφοί τους στη βορειοδυτική Ισπανία προχώρησαν σε απεργία, την παραμονή της Black Friday.

Αναλυτικότερα, διαδηλωτές που έφεραν πλακάτ όπως «Σε κάναμε εκατομμυριούχο, μας δίνεις επισφαλείς αμοιβές» και «Δουλεύω για την Inditex, αλλά δεν φτάνω στο τέλος του μήνα», ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς από την διοίκηση της εταιρείας.

«Θέλουμε μια πραγματική αύξηση μισθών…όχι το μπόνους των 1.000 ευρώ που προσφέρεται ως καραμέλα», είπε ο Ανίμπαλ Μαέστρο, επικεφαλής του συνδικάτου CGT, το οποίο εξήγγειλε τις κινητοποιήσεις στη Μαδρίτη.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η ιδιοκτήρια της Zara – ο ισπανικός κολοσσός Inditex- συμφώνησε να καταβάλει εφάπαξ μπόνους 1.000 ευρώ (1.041 $) σε όλους τους εργαζόμενους σε καταστήματα πλήρους απασχόλησης στην Ισπανία τον Φεβρουάριο.

Τα συνδικάτα προειδοποιούν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με νέες απεργίες μέσα στο Δεκέμβριο, κατά την εορταστική περίοδο και τον Ιανουάριο αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter