Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Photos-Video)

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Photos-Video)

Υπό την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, στον απόηχο του πυροβολισμού, στο κεφάλι, του 16χρονου Κώστα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταδίωξη.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο: Τα ΜΑΤ τραβούν τον πατέρα του 16χρονου που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Με δυναμικές πορείες και συγκεντρώσεις πλήθος νέων ανθρώπων βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας για την 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μάλιστα, εντονο ήταν και το στίγμα της αστυνομικής καταστολής, στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης από μαθητές και φοιτητές. «Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά», φώναξαν οι διαδηλωτές.

Την ίδια στιγμή, προκλητική και ασφυκτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, ενώ δεν έλειψε και η φύλαξη από την αστυνομία του χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθετείται κάθε χρόνο στην Πλατεία Συντάγματος.

Συγκινητικό δρώμενο μαθητών στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Νωρίτερα, με ένα άκρως συγκινητικό δρώμενο, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από 14 χρόνια δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο δρώμενο, οι μαθητές φρόντισαν να αναδείξουν τον ρόλο των συστημικών ΜΜΕ, δηλώνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη στην ερευνητική δημοσιογραφία και σε όσα Μέσα φροντίζουν να αναδεικνύουν την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης: Συγκινητικό δρώμενο μαθητών στη μνήμη του Γρηγορόπουλου – Ενοχλήθηκαν τα ΜΑΤ (Video)

Συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα

Στις 16:00 υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση στη γειτονιά των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στις οδούς Βαλτετσίου και Μπενάκη.

Στις 18:00 πλήθος συλλογικοτήτων καλούν σε πορεία που θα ξεκινήσει επίσης από τα Προπύλαια.

Πιο αργά το βράδυ και συγκεκριμένα στις 21:00 υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια.

Στις 18:00 υπάρχει επίσης κάλεσμα από συλλογικότητας για συγκέντρωση στην Καμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστός θα παραμείνει μέχρι αργά το απόγευμα ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η απογευματινή πορεία οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου που έχει προγραμματισθεί για τις 18:30.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter