Δυναμική ανάκαμψη με πάνω από 6% για το ΧΑΑ – Σε θετικό έδαφος οι αγορές Ευρώπης και Ασίας

Δυναμική ανάκαμψη με πάνω από 6% για το ΧΑΑ – Σε θετικό έδαφος οι αγορές Ευρώπης και Ασίας

Μέσα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών μετά το κραχ της Δευτέρας το ΧΑΑ πραγματοποιεί μια δυναμική ανάκαμψη με κέρδη του γενικού δείκτη πάνω από 6%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 4,7%, ενώ εκείνος της μεσαίας κάνει άλμα 6,2%.

Την ανάκαμψη οδηγούν οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να κάνει άλμα 11,25%. Ακολουθούν οι κατασκευές με κέρδη της τάξης του 10,5%, ενώ άνοδο μεγαλύτερη του 6% παρουσιάζουν επίσης οι κλάδοι επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και τεχνολογίας. Στις 11:30 πμ ο τζίρος έχει ήδη ανέβει στα 16,31 εκατ. ευρώ. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, μετά την ελεύθερη πτώση των συνεδριάσεων της Δευτέρας και μετά τη χειρότερη μέρα της Wall Street από την οικονομική κρίση του 2008.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX, στο Λονδίνο ο FTSE 100, στο Παρίσι ο CAC και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ  παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 3,1%.

Οι αγορές της Ασίας

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Τρίτης και στις αγορές της Ασίας- Ειρηνικού.

Στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται 1,9%, ενώ στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,72% στις 08:45 ώρα Ελλάδος. Ανάκαμψη αν και λίγο πιο ανεμική και στο Τόκιο με τον Nikkei 225 να ανακάμπτει 0,85%. Άλμα ανόδου 2% στο Χρηματιστήριο του Σίδνεϊ

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI (εκτός Ιαπωνίας) σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 1%, ύστερα από απώλειες της τάξης του 5% τη Δευτέρα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter