Δυναμική παρέμβαση Ευρωπαίων ακτιβιστών στο Αττικό Πάρκο κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών (Video)

Δυναμική παρέμβαση Ευρωπαίων ακτιβιστών στο Αττικό Πάρκο κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών (Video)

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διέκοψαν σήμερα την παράσταση με τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, έγινε μία εκδήλωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Στο μοναδικό δελφινάριο της Ελλάδας, οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων προερχόμενοι από την Ελλάδα και την Γερμανία διαμαρτυρήθηκαν έντονα με τη χρήση πλακάτ, ενάντια στο καθεστώς αιχμαλωσίας των δελφινιών. Η παράσταση των δελφινιών διακόπηκε για αρκετά λεπτά.

Ο JörnKriebel, ιδρυτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας «Savethe Ocean», από τη Γερμανία δήλωσε: «Με αυτή τη δράση θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των επισκεπτών στον πόνο που βιώνουν τα δελφίνια καθημερινά. Οι επισκέπτες μετά την παράσταση επιστρέφουν σπίτι τους, τα δελφίνια όμως δεν μπορούν!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν παρέχει ένα περιβάλλον κατάλληλο για αυτά τα ευφυή και λάτρεις της ελευθερίας ζώα. Το προσωπικό δεν έχει τις απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις ούτε την απαραίτητη εμπειρία να ασχολούνται με τα δελφίνια. Το προσωπικό επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέρχονται με τα κανονικά παπούτσια τους στους χώρους όπου απαιτείται από τα δελφίνια να πηδήξουν έξω από την πισίνα, όπως και να αγγίζουν τα δελφίνια. Ούτε τα παπούτσια ούτε τα χέρια απολυμαίνονται πριν από την επαφή με τα δελφίνια. Αυτή η πρακτική δεν είναι μόνο αμέλεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα για τα δελφίνια. Bottlenose δελφίνια σε άλλα δελφινάρια έχουν ξεψυχήσει εξαιτίας βακτηριδίων ανθρώπινης προέλευσης. Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έξι δελφίνια έχουν πεθάνει σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο από το 2012!

Προτρέπουμε τον διαχειριστή να κλείσει το δελφινάριο και να συμμετάσχει στην κατασκευή ενός επιτηρούμενο θαλάσσιο κόλπο για πρώην δελφίνια αιχμαλωσίας σε δελφινάρια. Ένα άσυλο για πρώην φάλαινες αιχμαλωσίας beluga είναι υπό κατασκευή στην Ισλανδία και θα ανοίξει το 2019. Ένας τέτοιος επιτηρούμενος κόλπος στην Καραϊβική – ο οποίος θα πρέπει να προκύψει τα επόμενα χρόνια- θα ήταν κατάλληλος για τα δελφίνια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ζητήσαμε από τις τοπικές αρχές να μελετήσουνε τον λογαριασμό κατανάλωσης νερού του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Ο διαχειριστής απέκτησε άδεια να χρησιμοποιηθεί θαλάσσιο νερό για το δελφινάριο μόνο από τον Ιούνιο του 2018. Εδώ και χρόνια κυκλοφορεί η φήμη πως ο διαχειριστής έχει χτίσει παράνομα πηγάδια και έκλεισε τα υπόγεια ύδατα, κάτι που απαγορεύεται!

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να κερδίσει σημαντική στήριξη από τους ψηφοφόρους της αν αποφάσιζε να επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγής δελφινιών.

Τα δελφινάρια δεν είναι πια κατάλληλα συντηρημένα ούτε και αποδεκτά πλέον. Σημειώνεται πως 60 από τα 90 δελφινάρια στην Δυτική Ευρώπη έχουν ήδη κλείσει.

Κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διακοπής της παράστασης, κάτι το οποίο έχει μεγάλη σημασία για τους ακτιβιστές δικαιωμάτων των ζώων. Η ομάδα έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή από τη διεξαγωγή παρόμοιων διαμαρτυριών. Διέκοψε επίσης την παράσταση των δελφινιών στο Γερμανικό Ζωολογικό Κήπο στο Duisburg. Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο ακυρώθηκε ολόκληρη η παράσταση εξ αιτίας μιας τέτοιας διαμαρτυρίας στο πάρκο Asterix στο Παρίσι, και το κοινό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δελφινάριο. Είναι ακόμα ασαφές εάν αυτή η διαμαρτυρία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα έχει συνέπειες για τους ακτιβιστές δικαιωμάτων των ζώων. Η ομάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να διαταράσσει τις παραστάσεις δελφινιών μέχρι να κλείσει η τελευταία φυλακή για τα δελφίνια στην ΕΕ.

Πηγή: apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter