Δυναμική απάντηση στους δρόμους για το 8ωρο (Photos-Video)

Δυναμική απάντηση στους δρόμους για το 8ωρο (Photos-Video)

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη το οποίο διαμορφώνει νέες εργασιακές συνθήκες καταργώντας στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και προβλέπει μεταξύ άλλων ουσιαστικά την κατάργηση του 8ωρου.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και συνδικάτα συγκεντρώθηκαν επίσης από τις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση της πορείας προς το Σύνταγμα. Ακόμη, μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας όπως επίσης και στελέχη του κόμματος όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, ο Θάνος Μωραΐτης, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, την πρώτη μάχη, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Ό,τι πιο αντιλαϊκό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση η κατάργηση του 8ωρου

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε «Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά

Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν έλειψαν και μικρής έκταση επεισόδια με μολότοφ και χημικά. Oι διαδηλώτες πέταξαν μπογιές στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες το Μετρό (γραμμές 2 & 3) και η γραμμή του ΗΣΑΠ. Επίσης χειρόφρενο θα τραβήξουν για 24 ώρες τα τρόλεϊ και το τραμ. Στον Προαστιακό, θα διακοπεί η κυκλοφορία των δρομολογίων μεταξύ 10:00 – 13:00 λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού.

Τα μόνο που θα κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους είναι τα λεωφορεία.

Δεμένα πλοία και τροποποιήσεις πτήσεων σε αεροπλάνα

Παράλληλα, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν οι διοικήσεις 13 ναυτεργατικών σωματείων για την Πέμπτη, 6 Μαΐου. Σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της προχωρά η SKY express, η Aegean και η Olympic Air λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την στάση της ΟΣΥΠΑ από τις 11:00 έως τις 15:00, συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεις από εργαζομένους του ΕΣΥ

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η απεργία της ΑΔΕΔΥ θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι Εφορίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter