Δυναμική μοτοπορεία των ντελιβεράδων της efood στην Αθήνα – Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι διανομείς της efood, απαντώντας έτσι δυναμικά στην κίνηση της εταιρείας να αλλάξει το εργασιακό καθεστώτος των εργαζομένων της. Tην κινητοποίηση στήριξε και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού. Oι εργαζόμενοι απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και σε συναδέλφους τους που εργάζονται σε άλλες πλατφόρμες.

Η εταιρεία είχε δώσει τελεσίγραφο να δεχθούν να αντικαταστήσουν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με μπλοκάκια, κάνοντας σαφές πως σε αντίθετη περίπτωση θα απολύονταν.

H μοτοπορεία των εργαζομένων διανομέων έφτασε έξω από τα γραφεία της efood στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο, μη επιτρέποντας αρχικά, σε αντιπροσωπεία εργαζομένων να προσεγγίσουν τα γραφεία.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως η αστυνομία είχε αποκλείσει το σημείο, περιορίζοντας την πορεία 100 μέτρα πριν από τα γραφεία, γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σκόπευαν να στείλουν εκπροσώπους στην εταιρεία για συνάντηση, μην επιτρέποντάς τους αρχικά να προχωρήσουν.

Εν τέλει, μετά από συζήτηση έγινε δεκτό το αίτημά τους.

Μετά την συνάντηση, στην οποία όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι δεν βρέθηκε η ιδιοκτησία της εταιρείας αλλά ούτε και ανώτερα στελέχη, δόθηκε διορία στην efood μέχρι τις 15:30 της Τετάρτης προκειμένου να απαντήσει στα αιτήματά τους. Αυτό δεν συνέβη και έτσι ελήφθη η απόφαση για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/9.

Τα αιτήματά τους:

Βασικά τους αιτήματα είναι να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να σταματήσει το σύστημα αξιολογήσεων που -όπως αναφέρει η ΣΒΕΟΔ- υιοθετεί η εταιρεία ως κριτήριο απόλυσης και απειλή στέρησης ημερομισθίου, να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας, να σταματήσει η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους και να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

Κινητοποιήσεις έγιναν και σε Θεσσαλονίκη (όπου την Παρασκευή 24/9 θα γίνει και 24ωρη απεργία), Πάτρα, Λάρισα, Χανιά, Βόλο.

Διαβάστε επίσης: «Μπροστινός» των οικογενειακών επιχειρήσεων ο Mr efood

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter