Δυναμική πανεκπαιδευτική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο (Photos)

Δυναμική πανεκπαιδευτική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο (Photos)

Πλήθος κόσμου προερχόμενο από την ακαδημαϊκή και τη φοιτητική κοινότητα εξέφρασε με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι κατέστησαν με σαφήνεια την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του εν λόγω εκτρωματικού «γαλάζιου» πρότζεκτ για την Παιδεία.

Μεταξύ άλλων, στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται ο διορισμός του πρύτανη, των αντιπρυτάνεων και των κοσμητόρων από Συμβούλιο Διοίκησης, το οποίο θα αποτελείται από 11 μέλη. Μία πρακτική που έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της δημοκρατίας και καταλύει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι ήταν ο πρωθυπουργός, η Νίκη Κεραμέως αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λόγω του νόμου που προβλέπει την εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter