Δυναμικό «όχι» εκπαιδευτικών και μαθητών στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως (Photos)

Δυναμικό «όχι» εκπαιδευτικών και μαθητών στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως (Photos)

Στους δρόμους κατέβηκαν ξανά εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές αλλά και εργατικά συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει την αξιολόγηση στα σχολεία.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν μέσω πανό και συνθημάτων την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά σχέδια, ζητώντας σύγχρονη και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο.

«Θέλετε να γυρίσουμε σε ένα σχολείο αγνώριστο, σε ένα σχολείο για λίγους. Εμείς όμως θέλουμε ένα σχολείο που ανεξαρτήτως της οικονομικής μας δυνατότητας θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας για μάθηση, ένα σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποίηση των μαθητών» τόνισε στην ομιλία της στη συγκέντρωση η Μαρία Κουράκου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχεια όσων ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και μία βαθιά αντιδραστική τομή στον ίδιο τον πυρήνα της εκπαίδευσης στο τι και πώς μαθαίνουν οι μαθητές, στο τι και πώς διδάσκεται», επισήμανε η Αθανασία Ρήγα εκ μέρους της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα αφορά κάθε εργαζόμενο, όλον τον λαό, γιατί στοχεύει στα παιδιά του, συνολικά στη νέα γενιά. Μετά τα εργασιακά δικαιώματα των γονιών, τώρα η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας», ανέφερε η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους των συνδικάτων.

«Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές και όλοι οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε ώστε όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να μην πληρώνει ο γονιός να μορφωθεί το παιδί του», τόνισε η Μαριάνθη Κρητικού εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουµε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στη συγκέντρωση.

«Θα μείνει στα χαρτιά», πρόσθεσε, «γιατί στρέφεται ενάντια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, γιατί η μόρφωση του κάθε μαθητή θα εξαρτάται ακόμα πιο πολύ από την τσέπη του κάθε γονιού, γιατί θέλει τους εκπαιδευτικούς πειθήνια όργανα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

Τέλος, ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε πως το νομοσχέδιο «θα καταργηθεί στην πράξη, μέσα από τους αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και εργαζομένων».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter