«Dynasty International»

«Dynasty International»

Χαρακτηριστικά δυναστείας εμφανίζει η ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη αφού πέραν της αύξησης των εισοδημάτων, των καταθέσεων, των επιχειρήσεων και των ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταλαμβάνει όλο και περισσότερο δημόσια αξιώματα καλλιεργώντας παράλληλα την εικόνα της.

Άσχετα με κάποιες ξαφνικές αναποδιές, η «οικογένεια» αποτελούμενη από δεκάδες μέλη πάντα βρίσκει τον βηματισμό της, τις κατάλληλες θέσεις, τις δραστηριότητές της επιχειρώντας όλο και περισσότερο στη δημιουργία μιας «αίγλης» γύρω από πρόσωπα και παρουσίες.

Αν αυτό δεν ήταν αντιληπτό στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όπου ξεχώριζε περισσότερο μια κυνική αντιμετώπιση της εξουσίας και της πραγματικότητας σε συνδυασμό με τη στήριξη προς την οικογένεια αλλά και την εξυπνάδα που τον διέκρινε, ο σημερινός πρωθυπουργός όλο και ενδύεται τον μανδύα μιας δυναστείας, ή τουλάχιστον σε αυτό αποβλέπει.

Όλο και περισσότερο θέλει να πιστέψει σε μια πλαστή εικόνα του: Στο μανδύα του «δήθεν»!

Με δεκάδες ακίνητα στην κατοχή τους, μετοχές αλλά και απλήρωτα δάνεια, χωρίς να ξεχνάμε τις offshores, φαίνεται πως με τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης που επιχείρησε και πέτυχε βελτιώνει, όχι την εικόνα ενός κόμματος – τη Νέα Δημοκρατία εν προκειμένω- αλλά την προσωπική του εικόνα αποκλειστικά και μόνον. Εννοείται και την εικόνα της οικογένειας. 

Μια εικόνα που πάντα ενισχύεται με το «κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού», από τα on camera γλειψίματα των υπουργών και παραγόντων αλλά και που επιβραβεύεται ενδεχομένως με θέσεις, απευθείας αναθέσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Η συνεχής προσπάθεια ωραιοποίησης της εικόνας του, είτε πρόκειται για σιγή, είτε για δηλώσεις, οι συνεχείς φωτογραφίσεις του και επισκέψεις – σχεδόν πάντα αν όχι πάντα, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο – αποβλέπουν σε ένα και μόνο: Στο image, δανεικό από τις επιχειρήσεις, το marketing…

Δεν φαίνεται να έχει κανένα ενδοιασμό σε μια εξωπραγματική πλέον και κυνική αντιμετώπιση της εξουσίας, υποστηρίζοντας υπόγεια την δική του νεοφιλελεύθερη ατζέντα στην οικονομία αλλά και την προσωπική του προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική που δεν είναι άλλο από παραχωρήσεις στο κεφάλαιο, στο διεθνές κεφάλαιο.

Οι αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών ανήκουν στον προεκλογικό λόγο γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Φαίνεται πως πιστεύει πως μπορεί εσαεί να διαφέρει ο λόγος από την πράξη. Πιστεύει πως η φωτογραφία ενός πιάτου φαγητού μπορεί να ελέγξει την πείνα…

Φαίνεται πως ελπίζει πως ο ενδοτισμός του στην εξωτερική πολιτική και ουσιαστικά στα εθνικά θέματα μπορεί να καλυφθεί από δηλώσεις της πεντάρας και από υποταγή του κόσμου στο «κισμέτ».

Η πρόσφατη παρουσία του στην Επίδαυρο την ώρα που η ελληνοτουρκική κρίση ήταν στο ζενίθ της, τα χαμόγελά του, δεν υπονοούν κανένα βρετανικό φλέγμα αλλά ίσως μια ικανοποίηση πως το σχέδιό του προχωρά. Αν δεν σημαίνει κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται για πλήρες διαζύγιο από τους πολίτες και την πραγματικότητα.

Τα χρώματα της συζύγου του, η ανάλαφρη παρουσίας τους σε μια παράσταση, η ελαφρότητα των δηλώσεων ενώ η κυβέρνηση έπεφτε πάλι σε λάθος μη γνωρίζοντας ποιος εξέδωσε τη navtex (πολεμικό ναυτικό ή Λιμενικό) δείχνουν μια έπαρση εξουσίας και ένα έλλειμμα αντίληψης της πραγματικής κατάστασης.

Όταν οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, προτιμά ως « βασιλικό ζεύγος» -κάτι σαν αρχηγοί του στραυτεύματος- τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου (άλλοι λένε πως άλλα δύο ήταν stand by) για τις μετακινήσεις τους ενώ παράλληλα –πόση ειρωνεία- δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν ή πρόκειται να χάσουν τις δουλειές τους.

Ο πρωθυπουργός προτιμά να χαμογελά στην κάμερα, να το παίζει cool ενώ η σύζυγος προσπαθεί να συμπληρώσει την «αγία οικογένεια» με ένα χρώμα που ξεχωρίζει στο πλήθος.

Παραπέμπει στις εμφανίσεις της βασίλισσας Ελιζάβετ που επιλέγει ζωντανά χρώματα για να ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες.

Μόνον που το ζεύγος δεν είναι βασιλικό (και δεν θα γίνει ποτέ), η αίσθηση της εξουσίας είναι παροδική, τα λάθη δεν συγχωρούνται ούτε καν στις βασιλικές οικογένειες και η σκληρή αλήθεια για του πολίτες δεν μπορεί να θρέφεται με σαπουνόπερες.

Θα έρθει η στιγμή να φτάσουν στο ταμείο και θα είναι μείον…

«Το κράτος είμαι εγώ» έχει τελειώσει προ καιρού, οι πρίγκιπες αποκαθηλώνονται και η αλήθεια μπορεί να σε ξυπνήσει άγαρμπα κάποιο πρωί.

Δεν αρκεί να νεκρώνεις τα εγκεφαλικά κύτταρα με προπαγάνδα, με ψεύτικες εικόνες, πατριωτικές κορώνες και life style…

Και τότε θα δούμε τι θα γίνει, όταν ξυπνήσετε άγαρμπα… 

Διαβάστε επίσης: Πόθεν έσχες Κυριάκου: Οι καταθέσεις και τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα ακίνητα και οι εταιρείες

Διαβάστε επίσης: Πρωθυπουργός της… ελαι-ημοσύνης

Διαβάστε επίσης: Ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού – Εξαφανίζει εταιρεία της συζύγου και σπίτι του Βολταίρου

Διαβάστε επίσης: Εκατομμύρια από την ίδια offshore για Μαρέβα Μητσοτάκη και «Πρώτο Θέμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter