Δύο αστυνομικοί κατέθεσαν αγωγή κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διεκδικούν 70.000 ευρώ

Δύο αστυνομικοί κατέθεσαν αγωγή κατά  της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διεκδικούν 70.000 ευρώ

Δύο αστυνομικοί που είχαν τραυματιστεί σοβαρά πέρσι στα μεγάλης έκτασης επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ημιτελικού κυπέλλου, ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού, κατέθεσαν αγωγή κατά της ΠΑΕ του «δικεφάλου» και διεκδικούν αποζημίωση, συνολικά, 70.000 ευρώ «λόγω απώλειας μισθολογικών αποδοχών κατά το διάστημα της ανάρρωσής τους, αλλά και «για την αποκατάσταση ηθικής βλάβης.

Να θυμίσουμε ότι τον περσινό Μάρτιο στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού κι ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 86’ υπέρ του «δικεφάλου» (ανατροπή Μακ από Καπίνο), στάθηκε η αφορμή για να μετατραπεί το γήπεδο σε… πεδίο μάχης και ο αγώνας να διακοπεί από τον ρέφερι Παππά, λόγω εκτεταμένων επεισοδίων οπαδών του ΠΑΟΚ. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν και οι δύο αστυνομικοί που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι οποίοι κατέθεσαν την αγωγή. Αμφότεροι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και όπως υποστηρίζουν απουσίασαν για πολύ καιρό από την δουλειά τους. Ο ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι από ρίψη αντικειμένου, χρειάστηκε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και επί πολλούς μήνες παρέμεινε στο κρεβάτι. O δεύτερος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από βόμβα μολότοφ, η οποία ρίχθηκε σε αυτόν από οπαδούς κατά την επιχείρηση εκκένωσης του γηπέδου.

Οι δύο αστυνομικοί υποστηρίζουν στην αγωγή που κατέθεσαν ότι «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και ότι ο προληπτικός έλεγχος που έγινε από τους υπαλλήλους αυτής ήταν απολύτως πλημμελής, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στο γήπεδο απαγορευμένα και επικίνδυνα αντικείμενα που οδήγησαν στον τραυματισμό τους». Εξαιτίας αυτού, ζητούν την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστησαν.

«Σε εκείνο το ματς τραυματίστηκαν συνολικά 10 αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο τραυματίστηκαν πιο σοβαρά εντός του γηπέδου. Ο ένας απ’ τους αστυνομικούς δεν δύναται να εργαστεί μέχρι σήμερα λόγω του τραυματισμού του. Εμείς ως συνδικαλιστές αστυνομικοί οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους. Επιτέλους κάποια στιγμή η πολιτεία και όλοι εμείς πρέπει να σταματήσουμε τα επεισόδια και την κακή εικόνα που παρουσιάζεται στα ελληνικά γήπεδα, σχεδόν κάθε Κυριακή. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα κινείται νομικά σε οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό συμβαίνει εντός γηπέδου» δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα Voria.gr, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης. Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον επόμενο μήνα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter