“Δύο βραβεία MVP ο Νας, ένα εγώ, ένα ο Κόμπι; Κάποιο λάθος θα έγινε” (Videos)

“Δύο βραβεία MVP ο Νας, ένα εγώ, ένα ο Κόμπι; Κάποιο λάθος θα έγινε” (Videos)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Σακίλ Ο’Νιλ δε θα ξεπεράσει ποτέ το γεγονός πως ο Στιβ Νας έχει περισσότερα βραβεία “MVP της Χρονιάς” και μάλιστα σε βάρος του.

Του Γιάννη Ράμμα/ irammas@eurohoops.net

Δεκατρείς, τόσοι είναι όλοι κι όλοι οι MVPs που έχουν κερδίσει το βραβείο περισσότερες από μία φορές. Έξι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, πέντε ο Μπιλ Ράσελ κι ο Μάικλ Τζόρνταν, τέσσερις ο Ουίλτ Τσέιμπερλεϊν κι ο ΛεΜπρον Τζέιμς, τρεις ο Μόουζες Μαλόουν, ο Λάρι Μπερντ κι ο “Μάτζικ” Τζόνσον, δύο ο Μπομπ Πέτιτ, ο Καρλ Μαλόουν, ο Τιμ Ντάνκαν, ο Στιβ Νας κι ο Στεφ Κάρι.

Ένας από αυτούς χρειάστηκε να κάνει κάτι το διαφορετικό για να κερδίσει τον ανταγωνισμό, τόσο που ο ανταγωνισμός δε θα το ξεπεράσει ποτέ.

Ακόμα να μαντέψετε σε ποιον αναφερόμαστε; Ας βοηθήσουμε λίγο.

Οχτώ φορές All-Star, εφτά φορές μέλος των All-NBA Teams, πέντε φορές πρώτος σε ασίστ…

Ακόμα τίποτα; Ίσως αυτό βοηθήσει περισσότερο: Ο Σακίλ Ο’Νιλ τον βλέπει ακόμα στον ύπνο του. Σε εφιάλτες προφανώς.

“Ήταν ένας ομορφούλης σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και κοντούλης τύπος που έτρεχε πέρα-δώθε κι απλώς έδινε πάσες από εδώ κι από εκεί, σκόραρε πού και πού, αλλά πάντα με κέρδιζε στην ψηφοφορία για τον MVP. Εγώ να έχω 28 πόντους και 15 ριμπάουντ χωρίς να βάζω ελεύθερες βολές…”.

“Άντε να το άξιζε μία φορά, αλλά όχι δύο πάνω από τον Diesel (σ.σ. τον εαυτό του). Δύο φορές; Διαδοχικά; Δύο αυτός, ένα εγώ, ένα ο Κόμπι; Κάποιο λάθος θα έγινε” είχε… εξομολογηθεί κάποτε στην εκπομπή “Open Court” της NBA TV.

“Ήταν στα αλήθεια ο MVP ή τον ψήφισαν λόγω συμπάθειας; Δύο φορές; Πάνω από εμένα; Φύγε από εδώ! Φύγε από εδώ!” είχε πει άλλη φορά.

Ο λόγος για κανέναν άλλον από τον Στιβ Νας.

Ο γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου 1974 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής Καναδός άλλοτε πόιντ γκαρντ των Σανς (1996-98, 2004-12), των Μάβερικς (1998-2004) και των Λέικερς (2012-15) ήταν ο νικητής του βραβείου το 2005 και το 2006 (μόνο ο Μπομπ Πέτιτ κι ο Καρλ Μαλόουν δεν έχουν καταφέρει το back to back από τη λίστα των τουλάχιστον x2 νικητών).

Σε αμφότερες τις χρονιές είχε ολοκληρώσει με double-double σε πόντους κι ασίστ (15,5/11,5 & 18,8/10,5) κι είχε οδηγήσει τους Σανς να τερματίσουν στο #1 (62-20) και στο #3 (54-28) στη λίγκα στην κανονική περίοδο και να συνεχίσουν μέχρι την τελική σειρά των playoffs στη Δύση.

Και μπορεί να μην είχε “25-18” την πρώτη φορά όπως ο “Σακ” ή να μη κατέκτησε κάποιο Πρωτάθλημα, γενικά, όχι μόνο εκείνη τη διετία όπως ο “Σακ” το 2006, είχε, όμως, τους περισσότερους πόντους σε αμφότερες τις ψηφοφορίες (με τη συμμετοχή 120+ εκπροσώπων των Μέσων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά).

Την πρώτη φορά -έστω μόλις- 34 πόντους περισσότερους από τον δεύτερο “Σακ” (1.066 έναντι 1.032), τη δεύτερη (125 ψηφοφόροι) με 236 περισσότερους από τον δεύτερο και 21χρονο τότε ΛεΜπρον Τζέιμς (924 έναντι 688).

Στιβ Νας, Hall of Famer με την “Τάξη του 2018” και back to back “MVP της Χρονιάς” το 2005 και 2006…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter