Δύο δυνατές επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Δύο δυνατές επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Μια νέα ταινία και μια νέα σειρά περιλαμβάνει η πρόταση μας για το ψοφόκρυο που μας περιμένει αυτό το σαββατοκύριακο. Όχι πως είχαμε κι άλλες επιλογές δηλαδή από το να κλειστούμε στο σπίτι και να δούμε τηλεόραση

Η διπλή ζωή της Ασάκο

Οι ασιάτες ξέρουν πως να φτιάχνουν λοξά ρομάντζα που έχουν κάτι παραπάνω να πουν από το ελαφρόμυαλο «boy loves girl» των χολιγουντιανών αισθηματικών κομεντί. Το φιλμ «Η διπλή ζωή της Ασάκο» δεν απεικονίζει αυτό που φαντάζεστε- αυτό το πονηρό μυαλό σας!- αλλά μια περίεργη κατάσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η νεαρή, ντροπαλή Ασάκο, η οποία μια μέρα ερωτεύεται κεραυνοβόλα στο δρόμο τον Μπακού που βλέπει για πρώτη φορά. Έναν τύπο ράθυμο, αινιγματικό και απέραντο γοητευτικό ο οποίος όπως μπαίνει απλά και εύκολα ξαφνικά στη ζωή της, με την ίδια ευκολία εξαφανίζεται ύστερα από λίγους μήνες. Μετά από περίπου τρία χρόνια βλέπουμε την Ασάκο να εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία στο Τόκιο, όταν συναντά τυχαία έναν άντρα που είναι σχεδόν ολόιδιος – μόνο στο μαλλί διαφέρει- ο Μπακού. Του μιλάει, όμως εκείνος αρνείται ότι την ξέρει και κάπως έτσι δημιουργείται μια περίεργη σχέση ανάμεσα τους που θα έχει απρόσμενη εξέλιξη και φινάλε. Ο ανερχόμενος Ιάπωνας Ριουσούκε Χαμαγκούτσι κατασκευάζει ένα ατμοσφαιρικό κι αινιγματικό φιλμ όπου ο έρωτας και το τυχαίο αλληλοσυμπληρώνονται με τρόπο που όχι απλώς δεν φαίνεται περιττός αλλά μάλλον κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Αν και χαμηλότονο το φιλμ διαθέτει μια ακαταμάχητη έλξη που φλερτάρει διαρκώς με το μεταφυσικό και το θρίλερ. Διαγωνίστηκε στο επίσημο πρόγραμμα του περσινού Φεστιβάλ των Κανών και προβάλλεται στην πλατφόρμα του Cinobo.

Lupin

Γαλλική σειρά πέντε επεισοδίων που μεταφέρει εκμοντερνισμένο και φινετσάτο τον μυθιστορηματικό λωποδύτη Αρσέν Λουπέν στο σήμερα. Ο πρωταγωνιστής των «Αθικτων» Ομάρ Σι είναι αφοσιωμένος στην προσπάθεια να τιθασεύει το πληθωρικό ταλέντο του στην υπηρεσία της κομψότητας που απαιτεί ο ρόλος και τα καταφέρνει μια χαρά, υποδυόμενο έναν σενεγαλέζο αντιήρωα ονόματι Ασάν Ντιοπ που σχεδιάζει καλά την εκδίκηση του απέναντι σε αυτούς που οδήγησαν τον πατέρα του άδικα στη φυλακή και την αυτοκτονία. Το μεγάλο κέρδος της σειράς είναι η απόσταση από τα πρωτότυπα κείμενα και την εποχή του Μορίς Λεμπλάν προκειμένου να μεταφερθεί πιο ομαλά στις σύγχρονες μέρες η μελαγχολική γοητεία ενός τζέντλεμαν του υποκόσμου, διανθισμένη από αστυνομικό μυστήριο και στοιχεία της heist μυθοπλασίας. Επίσης το πολιτικό σχόλιο γύρω από το ρατσισμό και την ξενοφοβία των σημερινών παριζιάνων είναι εντονότατο αλλά δεν επισκιάζει την ανάλαφρη αίσθηση ενός σίριαλ διασκεδαστικού και θεαματικού. Παίζεται στο Netflix.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter