Δύο εκτροχιασμοί τρένων στην Ελβετία – Αναφορές για τραυματίες

Δύο εκτροχιασμοί τρένων στην Ελβετία – Αναφορές για τραυματίες
Πηγή: Twitter

Δύο ξεχωριστοί εκτροχιασμοί τρένων προκάλεσαν την Παρασκευή τους τραυματισμούς αρκετών ανθρώπων στην Ελβετία, σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία, με έναν μάλιστα να τραυματίζεται σοβαρά.

Σε tweet της η αστυνομία της Βέρνης αναφέρει ότι κοντά στο Büren zum Hof γίνεται αυτή τη στιγμή «επιχείρηση λόγω εκτροχιασμού τρένου». Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο σιδηροδρομικός φορέας Regionalverkehr Bern-Solothurn (RBS) ανακοίνωσε ότι το τρένο εκτροχιάστηκε και ανατράπηκε λόγω καταιγίδας.

Στο ένα περιστατικό, τα πίσω βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν πιθανόν λόγω καταιγίδας «Mathis», ενώ ο άλλος εκτροχιασμός σημειώθηκε περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά. Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 16:30 μ.μ. (17:30 ώρα Ελλάδας) μεταξύ Λούσερτς και Μπιέλ, και το δεύτερο περίπου 20 λεπτά αργότερα γύρω από το Μπίρεν τσουμ Χοφ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, Φλούρινα Σενκ.

 

Υπάρχουν τραυματισμοί και στα δύο τρένα», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι «επιχειρήσεις παροχής βοήθειας, η ανάπτυξη της αστυνομίας, ασθενοφόρων και πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκονται σε εξέλιξη».

Στα σημεία έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, σωστικά συνεργεία και η πυροσβεστική.

Πηγή: AFP, BBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter