Δύο Επίτροποι της ΕΕ καλούν τα κράτη μέλη να νοσηλεύσουν Παλαιστίνιους από τη Γάζα

Δύο Επίτροποι της ΕΕ καλούν τα κράτη μέλη να νοσηλεύσουν Παλαιστίνιους από τη Γάζα
Νοσοκομείο Αλ Ακσα στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ της Γάζας (AP Photo/Saher Alghorra)

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς με επιστολή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ καλούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να δεχτούν τα κράτη-μέλη σοβαρά ασθενείς από τη Γάζα.

Στη Γάζα, μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού πριν επτά μήνες, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν φτάσει τους 35.233 και οι τραυματίες τους 79.141, ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί και δεν υπάρχουν ιατρικά εφόδια, με αποτέλεσμα να ασκείται ιατρική με ελάχιστα μέσα και να έχουν γίνει χειρουργεία χωρίς αναισθησία.

Όπως τονίζουν οι δύο Επίτροποι, «είναι σημαντικό να ενεργήσουμε γρήγορα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή εκκένωση αυτών των ασθενών σε νοσοκομεία εκτός της Γάζας, όπου μπορούν να λάβουν τη σωτήρια θεραπεία που χρειάζονται επειγόντως. Αυτό απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια με τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών χωρών, για την παροχή των απαραίτητων υλικοτεχνική, ιατρική και οικονομική υποστήριξη».

Ταυτόχρονα καλούν τους αρμόδιους φορείς να «δηλώσουν την ετοιμότητά τους» για να γίνουν δεκτοί ασθενείς από τη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» που στρέφεται κατά δημοσιογράφων και ερευνητών ετοιμάζει ο Ερντογάν

Τουρκία: Λάβρος κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου ο Ταγίπ Ερντογάν με νέες δηλώσεις του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter