Δύο γυμνόστηθες διαδηλώτριες έσπασαν τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ (Photos+Videos)

Δύο γυμνόστηθες διαδηλώτριες έσπασαν τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ (Photos+Videos)

Δύο γυμνόστηθες διαδηλώτριες της οργάνωσης Femen παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας και έτρεξαν προς την αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι. Συνελήφθησαν από την αστυνομία.

H επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και το συμβάν έληξε αμέσως.

https://www.youtube.com/watch?v=R9ZNt41ZGvM

Xθες τρεις άλλες ακτιβίστριες της Femen εμφανίστηκαν επίσης γυμνόστηθες κρατώντας πλακάτ μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου, στο μνημείο όπου θα παρευρίσκονταν λίγο αργότερα οι ηγέτες από όλο τον κόσμο για την επέτειο των 100 χρόνων από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6375059/Topless-FEMEN-protesters-dragged-away-police-outside-Arc-Triomphe-ahead-WWI-service.html

Δρακόντεια μέτρα

Πέρα όμως από αυτό το περιστατικό, να σημειωθεί πως τα μέτρα στο Παρίσι είναι δρακόντεια καθώς έχει σχεδιαστεί η κινητοποίηση 10.000 αστυνομικών για την ασφάλεια των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα για την επετειακή εκδήλωση της εκατονταετηρίδας από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Τρεις περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι εντελώς αποκλεισμένες από την κυκλοφορία: γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, γύρω από το προεδρικό μέγαρο και γύρω από την Βιλέτ όπου θα γίνει το «Φόρουμ για την Ειρήνη».

Γύρω στους 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στους οποίους θα πρέπει να προστεθεί η ασφάλεια που συνοδεύει τον Ντόναλντ Τραμπ (700 άτομα), καθώς και τα μέλη της ασφάλειας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στον εκθεσιακό χώρο της Βιλέτ βρίσκονται ήδη 2.600 αστυνομικοί για την προστασία του χώρου κατά τη διάρκεια του Φόρουμ και της συναυλίας της Φιλαρμονικής που θα δοθεί μετά τη λήξη του.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός γιατί στην πλατεία της Ρεπουμπλίκ ( Republique) προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση κατά του Τραμπ στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι μπορεί να δώσουν εκεί ραντεβού 200-400 ακτιβιστές (Black Blockers).

Είναι η πλέον μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχει γνωρίσει το Παρίσι μετά την οργάνωση της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα COP21 το 2015, που όμως τότε ήταν η περίοδος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο κόσμος που θέλει να ζήσει τις μοναδικές αυτές επετειακές στιγμές και έχει ήδη συγκεντρωθεί στη λεωφόρο των Ηλύσιων έχει τοποθετηθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων και θα παρακολουθήσει την τελετή από γιγαντοοθόνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter