«Ανταλλαγή» με το Μουσείο της Σαγκάης

Δύο κινεζικά αριστουργήματα έρχονται στο Μουσείο Ακρόπολης ((Photo)

Τέσσερα αριστουργήματα, δύο από το Μουσείο Σαγκάης και άλλα δύο από το Μουσείο Ακρόπολης, θα «ταξιδέψουν» σε Ελλάδα και Κίνα, με σκοπό την έκθεσή τους στα δύο πολιτιστικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο μοναδικές αρχαιότητες από το Μουσείο Ακρόπολης, ένα μαρμάρινο άγαλμα Κόρης (520-510 π.Χ.) και ένα ερυθρόμορφο κάλυμμα λεκανίδας με διονυσιακή σκηνή (350-325 π.Χ.), που θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Σαγκάης από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου 2018. Μάλιστα, η Κόρη με τον αριθμό 670, ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα γλυπτά της Ακρόπολης, που σώζει ίχνη αρχαϊκών χρωμάτων, είχε εκτεθεί στο Ερμιτάζ, σηματοδοτώντας την εκκίνηση των εκδηλώσεων του Έτους Ελλάδας-Ρωσία το 2016.

Αντίστοιχα, στο Μουσείο Ακρόπολης θα εκτεθούν δύο εξαιρετικά αντικείμενα από το κινεζικό μουσείο

Το πρώτο είναι μία ζωγραφική σύνθεση σε χαρτί, του ζωγράφου Wu Hong της Δυναστείας των Τσινγκ (7ος αι.). Η σύνθεση έχει τίτλο «Travelling along the Clear Water» και ο δημιουργός του, για τον οποίο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, θεωρείται σπουδαίος ζωγράφος. 

Το δεύτερο έκθεμα από το Μουσείο Σαγκάης είναι ένα χάλκινο περιρραντήριο της Zi Zhong Jiang, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν ειδώλια υδρόβιων πτηνών, βατράχων, χελωνών και ψαριών. Είναι του 7ου αι. π.Χ. (Πρώιμη Περίοδος Chunqiu Shidai ή Περίοδος της Άνοιξης και του Φθινοπώρου) και είχε κατασκευαστεί για την πριγκίπισσα Zi Zhong Jiang. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου. Η έκθεση των κινεζικών αντικειμένων θα διαρκέσει από τις 28 Οκτωβρίου 2017 έως τις 30 Απριλίου 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.