Δυο λεπτά «ζει» ο κορονοϊός στους 35 βαθμούς Κελσίου

Δυο λεπτά «ζει» ο κορονοϊός στους 35 βαθμούς Κελσίου

Ευχάριστα είναι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας του υπουργείου Ασφάλειας των ΗΠΑ τα οποία αφορούν στην αντοχή του ιού στην θερμοκρασία και την υγρασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ο ιός σε μη πορώδες επιφάνειες όπως το ατσάλι σε ένα σκοτεινό και χαμηλής υγρασίας περιβάλλον χάνει την δύναμη του εντός 18 ωρών.

Σε ένα υψηλής υγρασίας περιβάλλον η ζωή του κορονοιού πέφτει στις 6 ώρες.

Και στην περίπτωση που ο ιός βρίσκεται σε φωτεινό σημείο με υγρασία και σε θερμοκρασίες πάνω των 35 βαθμών ο ιός ζει για 2 λεπτά.

Όπως είπε ο κ Τσιόδρας αναφερόμενος στα παραπάνω στοιχεία «φαίνεται ότι η έκθεση του ιού στην ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται ότι βοηθάει στην μείωση της παρουσίας του ιού στο περιβάλλον».

O κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις παρατηρήσεις του ECDC. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων σε νέα ανακοίνωση για τις καιρικές συνθήκες τονίζει πως η μέγιστη κορύφωση του κορονοϊού αναμένεται σύντομα. Ωστόσο το ECDC δεν τοποθετήθηκε αναφορικά με την υγρασία, τη θερμοκρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία, και είπε ότι με μαθηματικές εκτιμήσεις προβλέπουν και αυτοί ότι θα πέσει η μετάδοση του ιού το καλοκαίρι περίπου 20%

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter