Επιλεκτική… υπεράσπιση

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για άλλη μια φορά από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Τους δικαστές για τους οποίους ασκείται κριτική σε σχέση με την τελευταία απόφαση να μην επικυρωθεί η διάταξη για απαγόρευση εξόδου από την χώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε να υπερασπιστεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πρόκειται για το ίδιο συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών λειτουργών της χώρας που επί μήνες επιδείκνυε... εκκωφαντική σιωπή όταν μιντιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα επιτίθεντο με σφοδρότητα και συκοφαντίες σε βάρος της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ειρήνης Τζίβα, που διερευνούσε την μεγάλη και ζοφερή υπόθεση του Noor 1 .

Tώρα όμως που η κριτική αφορά άλλους δικαστές, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου το οποίο άνοιξε τα σύνορα που είχε κλείσει για τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Μαρινάκη η εισαγγελέας, Ειρήνη Τζίβα, η ΕΔΕ με ανακοίνωσή της καταδικάζει τα σχετικά δημοσιεύματα σε βάρος όπως αναφέρει των έντιμων δικαστών....

Μιλά για σκοπιμότητες δημοσιευμάτων η ίδια δικαστική Ένωση που προφανώς είτε διαβάζει επιλεκτικά είτε ακόμα χειρότερα πράττει επιλεκτικά...

Ιδού η σχετική ανακοίνωση που φέρει τίτλο «Οι σκοπιμότητες δημοσιευμάτων που στρέφονται κατά δικαστικών λειτουργών»

«Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν Προέδρους Πρωτοδικών, Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου! Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται. Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια. Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες «δημοσιογραφικές» αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν. Ο Ελληνικός Λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει όλους τους συναδέλφους που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.