Δύο ναυάγια με πρόσφυγες: Τουλάχιστον 16 νεκρές γυναίκες στη Λέσβο – Θρίλερ στα Κύθηρα (Video)

Δύο ναυάγια με πρόσφυγες: Τουλάχιστον 16 νεκρές γυναίκες στη Λέσβο – Θρίλερ στα Κύθηρα (Video)

Αγωνία επικρατεί σε Λέσβο και Κύθηρα, έπειτα από δυο ναυάγια με πρόσφυγες – μετανάστες με τουλάχιστον 16 νεκρές γυναίκες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έως αυτή την ώρα οι δύο μεγάλες επιχειρήσεις διάσωσης, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο με πρόσφυγες στα Κύθηρα – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το ναυάγιο με πρόσφυγες που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού που μίλησε στο OPEN, όλα τα θύματα είναι γυναίκες.

Στο πλοίο υπολογίζεται ότι επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες και μέχρι στιγμής (πρωί Πέμπτης 6 Οκτωβρίου) έχουν διασωθεί εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή. Οι αγνοούμενοι του ναυαγίου είναι 16.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι πρόσφυγες βρίσκονται στη ξηρά.

Στην περιοχή επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ας σημειωθεί ότι το ταξίδι που αποδείχθηκε ταξίδι στο θάνατο έγινε κάτω από συνθήκες κακοκαιρίας αφού όλη τη νύχτα αλλά και ακόμα και τώρα, ανατολικά της Λέσβου, στο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

https://www.youtube.com/watch?v=97uOxhKlMMA

Την ίδια ώρα, θρίλερ με ακόμη ένα ναυάγιο εκτυλίσσεται στα Κύθηρα, έπειτα από πρόσκρουση ιστιοφόρου σε βράχια με αποτέλεσμα να βυθιστεί μερικώς το βράδυ της Τετάρτης.

Τουλάχιστον 80 μετανάστες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων, κοντά στο λιμάνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter