Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Τρία κόμματα δίνουν μάχη για είσοδο στη Βουλή – Η ακρίβεια τρομάζει τους πολίτες

Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Τρία κόμματα δίνουν μάχη για είσοδο στη Βουλή – Η ακρίβεια τρομάζει τους πολίτες

Δυο μεγάλες δημοσκοπήσεις βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Η μία διεξήχθη για λογαριασμό του Σκάι, από την εταιρεία Pulse, και η άλλη για λογαριασμό του Mega από την εταιρεία Metron Analysis.

Τα αποτελέσματα και των δύο δημοσκοπήσεων σε ό,τι αφορά την ακρίβεια δείχνουν ότι οι δαπάνες των εορτών δεν αφήνουν τους πολίτες να χαλαρώσουν, με το 50% να αναφέρει ότι προβληματίζεται για την αγορά τροφίμων και το 28% για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, η ακρίβεια χτυπά και εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως μεσαία τάξη με το το 29% να δηλώνει ότι θα ξοδέψει λιγότερα στις Γιορτές σε σχέση με πέρυσι. Οι αγρότες, οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι αναφέρουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά ότι θα ξοδέψουν λιγότερα.

Ταυτόχρονα, «στο κόκκινο» είναι η δυσαρέσκεια για την εγκληματικότητα, με το 70% να δηλώνει ότι έχει «μάλλον αρνητικές» εντυπώσεις από την κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν επίσης και οι δύο δημοσκοπήσεις, ενώ τρία κόμματα να δίνουν μάχη για να μπουν στη βουλή, η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 3%, ενώ το ΜεΡα25 και η Νέα Αριστερά κυμαίνονται στο 2,4% με 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Αριστερά καταγράφεται χαμηλά και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis, μένοντας στο 2,4% στην εκτίμηση ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 8,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν για το κόμμα των Αλέξη Χαρίτση και Έφης Αχτσιόγλου.

Δείτε τις δημοσκόπησεις αναλυτικά:

Δημοσκόπηση Metron Analysis:

Στις 22 μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ για το μήνα Δεκέμβριο, καθώς το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε σταθερό στην εκτίμηση ψήφου με 15%, ενώ η ΝΔ έπεσε στο 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14%.

Από μισή μονάδα κερδίζουν Ελληνική Λύση και «Νίκη», ενώ πτώση μίας μονάδας κατέγραψε το ΜεΡΑ25, που μένει στο 2,5%, όπως και η Νέα Αριστερά των αποσχισθέντων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκοπική πτώση σημειώνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ ,ενώ σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, που φτάνει στο 7,2% στην εκτίμηση ψήφου. Άνοδο – αλλά πολύ μικρότερη – εμφανίζει και η «Νίκη».

Η Νέα Αριστερά καταγράφεται χαμηλά και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis, μένοντας στο 2,4% στην εκτίμηση ψήφου, καθώς μόλις το 8,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν για το κόμμα των Αλέξη Χαρίτση και Έφης Αχτσιόγλου

Η ακρίβεια χτυπά όλους τους πολίτες με το 29% δηλώνει ότι θα ξοδέψει λιγότερα στις Γιορτές σε σχέση με πέρυσι, έναντι 24% που λέει ότι θα ξοδέψει περισσότερα. Μόνον εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανώτερη τάξη» δηλώνουν κατά πλειοψηφία ότι θα ξοδέψουν περισσότερα φέτος.

Οι αγρότες, οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι αναφέρουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά ότι θα ξοδέψουν λιγότερα.

Ψηλά είναι η δυσαρέσκεια για την εγκληματικότητα, με το 70% να δηλώνει ότι έχει «μάλλον αρνητικές» εντυπώσεις από την κυβέρνηση για το θέμα αυτό

Δημοσκόπηση Pulse

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει υπεροχή έναντι των αντιπάλων τους, ενώ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να είναι τρίτος.

 

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει θέσει η κυβέρνηση στο δημόσιο βήμα, δηλαδή την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

Διχογνωμία εμφανίζει και στο ζήτημα του γάμου μεταξύ ομοφύλων και στο ερώτημα σχετικά με την αναγνώριση παιδιών από γονείς του ιδίου φύλλου, με το 42% να συμφωνεί ή να μην έχει πρόβλημα και με το 47% να δηλώνει διαφωνία

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την οπαδική βία, το 54% δηλώνει ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση – αλλά το 43% αναφέρει ότι «χρειάζονται κάποιες διορθώσεις» , ενώ μόνον το 34% λέει ότι τα μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση

Η ακρίβεια καίει του πολίτες και παραμένει το νούμερο 1 πρόβλημα, με με το 50% να αναφέρει ότι προβληματίζεται για την αγορά τροφίμων και το 28% για το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter