Δύο νέοι θάνατοι Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά – Στους 188 οι νεκροί της «Μεγάλης Πορείας Επιστροφής»

Δύο νέοι θάνατοι Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά – Στους 188 οι νεκροί της «Μεγάλης Πορείας Επιστροφής»

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο διαδηλωτές στη Γάζα την Παρασκευή, και τα δύο παιδιά, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Al Mezan.

Οι θάνατοι Παλαιστινίων από ισραηλινές δυνάμεις ανέρχονται πλέον στους τρεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας. Ο Abdallah Faisal Tawalbeh, 21 ετών, πυροβολήθηκε από στρατιώτες στη βόρεια Δυτική Όχθη τη Δευτέρα.

Επίσης την Παρασκευή, ο Yasir Hamid Ishtayeh, από την Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, αναφέρθηκε ότι πέθανε στην ισραηλινή φυλακή δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Faris Baroud ο οποίος παρέμεινε φυλακισμένος επί 28 συναπτά έτη!

Την Παρασκευή, ο 14χρονος Hasan Iyad Abd al-Fattah Shalabi πέθανε αφού πυροβολήθηκε στο στήθος, 60 μέτρα από το Τείχος που έχει ορθώσει το Ισραήλ στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα.

Ο Hamza Muhammad Rushdi Ishtaiwi, 17 ετών, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο λαιμό, ευρισκόμενος σε απόσταση 50 μέτρων από το Τείχος ανατολικά της πόλης της Γάζας. Μια φωτογραφία του νεκρού έφηβος κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα μετά το θάνατό του. 

_x000D_
_x000D_

Συνολικά 38 παιδιά είναι μεταξύ των 188 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της “Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής” που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 2018.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter