Δύο συλλήψεις ατόμων που «έσπρωχναν»… μαϊμού προϊόντα μέσω ίντερνετ

Δύο συλλήψεις ατόμων που «έσπρωχναν»… μαϊμού προϊόντα μέσω ίντερνετ

Δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης σχηματίστηκε σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, στην Ημαθία, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για διακίνηση απομιμητικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει σελίδες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και κάνοντας χρήση ειδικής πλατφόρμας αγοροπωλησιών, διακινούσαν απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, τα οποία έστελναν στους αγοραστές με εταιρείες ταχυμεταφορών, έναντι αντικαταβολής.

Για τις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ως στοιχεία αποστολέα, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα ο οποίος απεβίωσε το 2015, ενώ η παράνομη δράση τους προσδιορίζεται τουλάχιστον από το 2017.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 420 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες διαλαμβανομένων εταιρειών, υπερβαίνει τις 47.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter