Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά στο Κρανίδι

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά στο Κρανίδι

Δύο άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή Κοράκια Κρανιδίου, αφού ομολόγησαν ότι η αιτία της πυρκαγιάς ήταν οι ηλεκτρολογικές εργασίες που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα σε εργοτάξιο της περιοχής.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στο πλαίσιο του αυτοφώρου έπειτα από μαρτυρία που έλαβε κλιμάκιό της.

Διαβάστε επίσης: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρανίδι – Βελτιωμένη εικόνα στην Ιτέα

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια. Από την προανάκριση του πυροσβεστικού Σώματος προέκυψε ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από ένα ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν οικισμοί και η φωτιά πέρασε μέσα από τις εγκαταστάσεις ενός από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της χώρας, του Amanzoe, που σώθηκε ως δια μαγείας. Η κατάσταση, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ξενοδοχείο, δεν ήταν τόσο άσχημη όσο φοβούνταν και οι υπεύθυνοι του «είδαν όλους τους κυρίως χώρους του ξενοδοχείου να μην έχουν υποστεί ζημιές».

Αυτές περιορίζονταν σε εξωτερικά υπόστεγα, ενώ όλες οι βίλες παρέμειναν ανέγγιχτες. Αυτό που είχε «επηρεαστεί» από τη φωτιά ήταν «το περιβάλλον γύρω από το ξενοδοχείο», που ανέστειλε τη λειτουργία κι εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσει σε 10-15 μέρες.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, η φωτιά κατέστρεψε ελαιώνες 30 στρεμμάτων. Ο ίδιος άφηνε υπόνοιες για εμπρησμό δηλώνοντας ότι: «Χθες (σ.σ. τη Δευτέρα 4/7) είχαμε δυο μικρές φωτιές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου, τις οποίες αντιμετωπίσαμε. Και έπειτα από μία ώρα ξέσπασε η μεγάλη φωτιά. Το επισημαίνω ως ύποπτο και σίγουρα τυχαίο δεν μπορεί να είναι τρεις φωτιές σε λίγες ώρες».

Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Στοιχεία της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι το 90-95% των πυρκαγιών που ξεσπούν γενικώς οφείλονται σε αμέλεια. Μέσα στη χρονιά έχουν γίνει 120 συλλήψεις υπευθύνων για τέτοιου είδους πυρκαγιές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter