Δύο συλλήψεις για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου – Έξι πρόσωπα εμπλεκόμενα

Δύο συλλήψεις για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου – Έξι πρόσωπα εμπλεκόμενα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου που εδώ και 12 χρόνια προσπαθούν να λύσουν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Χθες Δευτέρα 8 Μαΐου του 2023, η Αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες 53 και 54 ετών οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εξαφάνιση της σορού του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου στην Καλλιθέα. Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις πιθανότατα συλλήψεις και άλλων προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για πρώτη φορά οι αρχές φαίνεται ότι είναι κοντά στο να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.

Πιο αναλυτικά σε δήλωση του ο δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος, συνήγορος της μητέρας του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, εκτιμά ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που πιθανότατα να οδηγήσει στον εντοπισμό των υπολειμμάτων της σορού του άτυχου Μάριου. Επίσης όπως υπογραμμίζει στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον έξι άτομα.

«Είναι μια εξέλιξη που θεωρούμε ότι μπορούμε να οδηγήσει και στη λύση της υπόθεσης της εύρεση των υπολειμμάτων της σορού του ατυχούς Μάριου. Είναι μια εξέλιξη που ξεκίνησε το 2019 όταν το Μίτο Ορκωτό Εφετείο ενέσκηψε ενδελεχώς πάνω στα στοιχειά της υπόθεσης και διέταξε τη διαβιβαστή της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για περαιτέρω έρευνα για οκτώ πρόσωπα. Τα άτομα αυτά τηρούμενης της διαδικασίας κλήθηκαν σε προκαταρκτική εξέταση έδωσαν εξηγήσεις και προκύπτει εμπλοκή για τουλάχιστον έξι από αυτά».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Για τη σύλληψη των δύο ανδρών εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΛ.ΑΣ στην οποία αναφέρει:

«Αναφορικά με την υπόθεση αρπαγής 26χρονου ημεδαπού τον Αύγουστο του 2012, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 8-5-2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 53 και 54 ετών, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα (9-5-2023), στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον αρμόδιο Ανακριτή».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter