Δύο τραγικά γεγονότα στο Πεδίο του Άρεως καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής – Για την κυβέρνηση είναι απλά Τρίτη

Δύο τραγικά γεγονότα στο Πεδίο του Άρεως καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής – Για την κυβέρνηση είναι απλά Τρίτη

Δύο τραγικά περιστατικά καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής, δηλώνοντας έντονα την ανησυχία της για την ασφάλεια των πολιτών και των κατοίκων της περιοχής του Πεδίου του Άρεως.

Η Δύναμη Ζωής αναφέρει το περιστατικό άνδρα που βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό δικηγόρου στην ίδια περιοχή. Περιγράφει τα δύο γεγονότα ως υποθέσεις ασφαλείας και μείζονα ζητήματα που «επιβάλλουν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δύο τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη στο Πεδίου του Άρεως, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και ερωτήματα για το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών στον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε νεκρός, κρεμασμένος σε δένδρο, στην περιοχή κάτω από το Φυτώριο, άνδρας αγνώστων στοιχείων. Νωρίτερα, κοντά στο άγαλμα της Αθηνάς, είχε εντοπιστεί από περαστικούς σοβαρά τραυματισμένος, 67χρονος δικηγόρος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, στις 9 Μαΐου φέτος, είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο ίδιο σημείο.

Τα περιστατικά αυτά σε έναν χώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας όπου η Περιφέρεια Αττικής οργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ανοικτές σε χιλιάδες πολίτες, οικογένειες και παιδιά, φέρνουν στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στο Πάρκο.

Σημειώνεται ότι μετά από… 3 χρόνια στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μόλις την 1η Σεπτεμβρίου 2022, η Διοίκηση Πατούλη υπέγραψε Σύμβαση με Ανάδοχο εταιρία για την φύλαξη του Πεδίου Άρεως. Όλο αυτό το διάστημα το Πάρκο ήταν υποτυπωδώς φυλασσόμενο (με απ’ ευθείας αναθέσεις, εννοείται), γεγονός που ενδεχομένως άνοιξε την όρεξη στα κυκλώματα της παραβατικότητας. Σημειώνουμε επίσης ότι κι αυτή η Σύμβαση είναι μόλις ετήσιας διάρκειας, ενώ στην Διοίκηση Πατούλη είχε παραδοθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, οργανωμένη τριετής Σύμβαση. Άρα επιβάλλεται η άμεση προκήρυξη νέου διαγωνισμού, με τριετή διάρκεια και με σύγχρονες οικολογικές προδιαγραφές (πχ ποδήλατα για τους φύλακες, αντί για αυτοκίνητα, κ.α.)

Η υπόθεση της ασφάλειας στο Πάρκο είναι μείζον ζήτημα και στο παρελθόν, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε καταφέρει, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της ΕΛ.ΑΣ, να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας, έχοντας συχνά να αντιμετωπίσει οργανωμένη, για μικροπαραταξιακούς λόγους, παραπληροφόρηση. Σήμερα τραγικά γεγονότα και όχι εμπαθείς κατηγορίες, επιβάλλουν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Διαβάστε επίσης: 

Συναγερμός στο Πεδίον του Άρεως: Βρέθηκε μαχαιρωμένος άνδρας – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Νεογέννητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο πεδίο του Άρεως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter