Δύο βιβλία για Όσκαρ

Δύο βιβλία για Όσκαρ

Μετά από το βιβλίο του Δημοσθένη Ξιφιλίνου «Όσκαρ καλύτερης ταινίας» κυκλοφόρησε πρόσφατα ακόμη μια έκδοση κινηματογραφικού ενδιαφέροντος: το αλμανάκ  “Κινηματογράφος 2021” της Π.Ε.Κ.Κ.

 

Και λόγω εποχής, το βιβλίο του κριτικού κινηματογράφου Δημοσθένη Ξιφιλίνου «ΟΣΚΑΡ καλύτερης ταινίας» έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Το εξαιρετικής αισθητικής, ενδελεχούς έρευνας και τεκμηριωμένης κριτικής άποψης βιβλίο αποτελείται από κείμενα για τα 93 φιλμ που απέσπασαν το αγαλματίδιο της καλύτερης ταινίας από το 1929 ως και το 2021. Η αξία του βιβλίου πέρα από την απολαυστική γραφή του Ξιφιλίνου με τις χρήσιμες πληροφορίες, τα κινηματογραφικά παρασκήνια αλλά και τον ουσιαστικό κριτικό λόγο, σηματοδοτεί και την κάλυψη ενός μεγάλου κενού στην βιβλιογραφία γύρω από την ιστορία των βραβείων Όσκαρ. 

 

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Κινηματογράφος 2021» κυκλοφορεί από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου. Για 29η συνεχόμενη χρονιά οι επαγγελματίες έλληνες κριτικοί κινηματογράφου, παραδίδουν στο κοινό τη μοναδική εκδοτική καταγραφή της ετήσιας κινηματογραφικής μας πραγματικότητας. Στις 368 σελίδες του «Κινηματογράφος 2021», με αρχισυντάκτη και επιμελητή έκδοσης τον κριτικό κινηματογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Κολιοδήμο, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κριτική ανάλυση όλων των ταινιών που κυκλοφόρησαν στις ελληνικές αίθουσες στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (1 Ιανουαρίου με 31 Δεκεμβρίου 2021), με κείμενα μελών της Π.Ε.Κ.Κ. που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο και/ή το διαδίκτυο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter