Δυόμιση μίλια από το Κάβο Σίδερο της Κρήτης έφτασαν οι Τούρκοι – Σιγή ιχθύος από Κυβέρνηση και ΜΜΕ

Δυόμιση μίλια από το Κάβο Σίδερο της Κρήτης έφτασαν οι Τούρκοι – Σιγή ιχθύος από Κυβέρνηση και ΜΜΕ
Tουρκικό πολεμικό σκάφος φέρεται να παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας μάλιστα σε απόσταση 2,5 μιλίων από τις ακτές της Βορειοανατολικής Κρήτης

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις τουρκικές προκλήσεις βορειοανατολικά της Κρήτης σε μια περίοδο μάλιστα που το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει προχωρήσει σε δύο διαβήματα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα τόσο για το εν λόγω θέμα όσο και για τα τουρκικά αλιευτικά που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στο Αιγαίο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακόμη και δίπλα στις ακτές των νησιών μας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικό πολεμικό σκάφος φέρεται να παραβίασε τις τελευταίες ώρες τα ελληνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας μάλιστα σε απόσταση 2,5 μιλίων από τις ακτές της βορειοανατολικής Κρήτης, στο Κάβο Σίδερο, κοντά στη Ναυτική μας βάση στο Κυριαμάδι παρενοχλώντας το γαλλικό ερευνητικό υπό σημαία Μάλτας που έχει ναυλώσει η χώρα μας για έρευνες για τον αγωγό East Med.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Αξιωματικής Αντιπολίτευση εκφράζοντας την ελπίδα οι πληροφορίες αυτές «να μην ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα» και καλώντας την κυβέρνηση «να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και να απαντήσει επισήμως: Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα παραπάνω δημοσιεύματα; Τι ακριβώς συνέβη στη περιοχή; Ποια ήταν η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;».

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι τόσο το έλλειμμα ενημέρωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά και η στάση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ τα οποία εξαφάνισαν την κυριολεξία το θέμα ξεχνώντας ότι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Όρουτς Ρέις βρισκόταν ανοιχτά του Καστελόριζου συνοδεία σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας, ήταν εκείνος που απάντησε επί λέξει ότι «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια». Με απλά Ελληνικά ήταν εκείνος που άναψε το πράσινο φως για τις ενέργειες των Τούρκων ΒΑ της Κρήτης. Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που η Κυβέρνηση, πάλι δια στόματος Γεραπετρίτη, δεν έχει κανέναν πρόβλημα να συναντηθεί ο κ. Μητσοτάκης με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, πιθανότατα αύριο στο αεροδρόμιο της ΝΥ (αν και εφόσον) μετά από αίτημα του Τούρκου προέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter