Με εντολή Τσίπρα «παγώνουν» οι μετατάξεις στη Βουλή

Με εντολή Τσίπρα «παγώνουν» οι μετατάξεις στη Βουλή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, είχε σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα ο πρωθυπουργός με αντικείμενο το θέμα που προέκυψε με τις μετατάξεις στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο πρωθυπουργός, φανερά ενοχλημένος, ζήτησε σε έντονο ύφος να παγώσουν όλες οι μετατάξεις καθώς και οι προσλήψεις στο Κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, ήταν καθόλα νόμιμες, διαφανείς και με διακομματική συναίνεση.

Κατόπιν τούτων, «παγώνουν» οι 32 εναπομείνασες μετατάξεις ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό δύο συγγενικά πρόσωπα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από τη διαδικασία πρόσληψής τους στο Ίδρυμα της Βουλής.

Λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρόεδρο της Βουλής το “πάγωμα” των μετατάξεων ενώ κατά τις πληροφορίες του Documento από κοινοβουλευτικές πηγές την εν λόγω διαδικασία είχε εισηγηθεί η ΝΔ δια στόματος Γ. Τραγάκη.

Από τις 64 μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων που ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή, οι 32 που εκκρεμούσαν αναστέλλονται, γεγονός που αφορά και την κόρη της Τ. Χριστοδουλοπούλου. «Ο καθένας έχει την ευθύνη των δηλώσεών του», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Βουλής για τις δηλώσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου που προκάλεσαν σάλο. Τόνισε δε ότι «δεν πρέπει η εφαρμογή του νόμου να παίρνει ρατσιστικό κι ανθρωποφαγικό περιεχόμενο», ενώ συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί προϊόν της νόμιμης εναρμόνισης της Βουλής με την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, την εναρμόνιση της Βουλής με το πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο είχε εισηγηθεί η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Γ. Τραγάκης στις 13 Ιουλίου 2018.

Κατά την ίδια πηγή, οι περίπου 40 από τους 64 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους εργάζονται στη Βουλή πολύ πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από την εποχή της προεδρίας του Φ. Πετσάλνικου. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αρκετοί από τους εναπομείναντες υπαλλήλους που αποσπάστηκαν επί προεδρίας Ν. Βούτση, εργάστηκαν στα γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής διαφόρων κομμάτων και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter