Ο πρόεδρος ανησυχεί

Δυσαρέσκεια Τραμπ για την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την πολιτική της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), αν και οι περισσότεροι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το υψηλότερο επίπεδο επτά ετών του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και το χαμηλότερο επίπεδο 40 ετών της ανεργίας δικαιολογούν τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων και το ισχυρό δολάριο.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ανησυχεί για την πιθανή επίπτωση στην αμερικανική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εταιρειών από τις αυξήσεις των επιτοκίων και το ισχυρότερο δολάριο.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος. Επειδή κινούμαστε ανοδικά και κάθε φορά που γίνεται αυτό θέλουν να αυξάνουν τα επιτόκια ξανά... Δεν είμαι ευτυχής με αυτό. Ταυτόχρονα, όμως, τους αφήνω να κάνουν αυτό που θεωρούν ότι είναι το καλύτερο», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Ο Τραμπ είπε ότι ανησυχεί πως το «το κινεζικό νόμισμα πέφτει σαν πέτρα» και ότι το ισχυρό δολάρια «μας δημιουργεί μειονέκτημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.