Δύσκολες ώρες για την Ηλεία ενώ η φωτιά έχει περάσει στην Αρκαδία – Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας  (Συνεχής Ενημέρωση)

Δύσκολες στιγμές και για την Ηλεία ενώ στάχτη έχει γίνει το δάσος της Νεμούτας στην Ηλεία, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι στα Βίλλια, στο Αμπάρι και στην Αγ. Τριάδα κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους, αφού με όσα μέσα διέθεταν πάλεψαν κυριολεκτικά με τις φλόγες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως έκλεισε ο δρόμος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας εξ’ αιτίας φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας

Παράλληλα, ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία πέρασε στην Αρκαδία, ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».

«Ένα άλλο μέτωπο», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε “διακλάδωση” της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας».

«Ως εκ τούτου», προσέθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια».

09:50 Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας 

Έκλεισε, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας, εξ’ αιτίας φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Χράνοι της Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 (ανισόπεδος κόμβος Παραδεισίων) και 210,6 (ανισόπεδος Κόμβος Τσακώνας).

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στα παρακάτω σημεία:

*Στο 192ο χιλιόμετρο (ημικόμβος Αλφειού) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

*Στο 210ο χιλιόμετρο (κόμβος Κυπαρισσίας) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στις προαναφερόμενες χιλιομετρικές θέσεις, όπως και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

09:00 Επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου της Ηλείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα.

Εκτός λοιπόν από τα δύο ελικόπτερα και το ένα αεροσκάφος, στις προαναφερόμενες περιοχές επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης: 

Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία: Παραμένει το μέτωπο στη Νεμούτα – Μέρος της φωτιάς πέρασε στην Αρκαδία (Photos – Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter