Δύσκολες ώρες για τους τραυματίες του σεισμού – Δύο σε καταστολή, ένας ακρωτηριάστηκε

Δύσκολες ώρες για τους τραυματίες του σεισμού – Δύο σε καταστολή, ένας ακρωτηριάστηκε

Δύσκολες ώρες περνούν οι τραυματίες του ισχυρού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ που χτύπησε την Κω και τα απέναντι τουρκικά παράλια τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο ΠΑΓΝΗ εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι 4 τραυματίες που κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο, με τους δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος Σουηδός υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο 23χρονος Νορβηγός μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος με ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο 37χρονος Έλληνας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Σε καλύτερη κατάσταση η 28χρονη Ελληνίδα που με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Αναλυτικά η ενημέρωση για το Σάββατο από τον διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. ΓιάννηΤασσόπουλο αναφέρει:

“Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας των τεσσάρων τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο ΠαΓΝΗ από την Κω, σήμερα Σάββατο 22/07/2017, η κατάσταση της υγείας τους έχει ως εξής:

1. Ο άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε αργά το απόγευμα σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

2. Ο άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

3. Ο άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

4. Η γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Με νεότερο δελτίο μας θα ενημερώσουμε για την εξέλιξη της πορείας των ασθενών.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter