Δύσκολη ακόμη και η σίτιση για τις ευάλωτες ομάδες

Δύσκολη ακόμη και η σίτιση για τις ευάλωτες ομάδες

Αυξημένες είναι οι ανάγκες σίτισης για ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σε όλες τις περιοχές της χώρας παρατηρείται να εντείνεται το πρόβλημα για πολίτες που ζουν μόνοι ή διαβιούν με πενιχρά οικονομικά μέσα. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λόγω των δύσκολων συνθηκών στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, οι κοινωνικές υπηρεσίες τους είναι εν δράσει και αξιοποιείται μετ΄εμποδίων, εξαιτίας και μειωμένων κονδυλίων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Δύο γεύματα την ημέρα, για 30.000 πολίτες που έχουν ανάγκη, θα εξασφαλίσει για ενάμιση μήνα το υπουργείο Εσωτερικών, με έκτακτη επιδότηση 5.000.000 ευρώ που θα δοθεί σε δήμους της Αττικής. Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου θα προωθηθούν, μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), 1,7 εκατομμύρια μάσκες και 4 εκατομμύρια γάντια για τις ανάγκες των δήμων στο Λεκανοπέδιο. Όλα αυτά συμφωνήθηκαν μεταξύ υπουργείου και δημάρχων της Αττικής, το μεσημέρι της Τρίτης (31.3.2020) σε τηλεσύσκεψη, την οποία οργάνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα σίτισης αναμένεται να διευρυνθεί πέραν της Αττικής και σε άλλους δήμους της χώρας, με αξιοποίηση του προγράμματος «Βοήθειας στο Σπίτι», που έχει ενεργοποιηθεί και στις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα. Το θέμα της σίτισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων απασχολεί και την Εκκλησία, καθώς πρέπει να διασφαλίζονται υψηλού επιπέδου υγειονομικές συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ1 ότι η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι θα οργανώσουν αυτή τη δράση για ένα διάστημα ενάμιση μήνα «και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, «γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστια δυσκολία και με τα συσσίτια που οργάνωνε η Εκκλησία». Και συμπλήρωσε: «Προτίθεμαι να συνεργαστώ με την Εκκλησία για αυτόν τον σκοπό γιατί το έργο της ήταν και είναι σπουδαίο, ιδίως στον τομέα της στήριξης αυτών των ανθρώπων, αλλά η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας που παίρνουμε για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την απειλή του κορωνοϊού». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι το ίδιο ακριβώς μέτρο που ανακοίνωσε για την Αττική, «προτιθέμεθα να επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter